18/12/2017 Trobada Tècnica Ecoinnovació Sector Agroalimentari

18 de desembre de 2017

09.15h a 13.30h

Sala Plens, AMB. C/62, 16-1,8, Edifici A, Zona Franca (Barcelona)

 

Reptes i Oportunitats per a la Competitivitat Econòmica Metropolitana

PROGRAMA

09:15h Arribada i entrega documentació
09:30h Benvinguda

  • Sr. Hector Santcovsky. Director de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

09:45h La dimensió econòmica del sistema alimentari metropolità
Introducció i moderació: Sr. José Luis Haro. Tècnic de projectes de Promoció Econòmica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Presentació executiva de l’estudi

  • Sra. Yolanda Cerdà gerent de retail i serveis de l’Institut Cerdà

10:15h L’ecoinnovació en el sector agroalimentari
Introducció i moderació: Sr. Leandro Barquín. Director de la Fundació Fòrum Ambiental.
Presentació de l’Informe “Tendències d’ecoinnovació en el sector agroalimentari”
Les forces del canvi que configuren el sector agroalimentari (a nivell mundial), els tres grans reptes i més de 30 tendències en ecoinnovació, amb més de 45 casos pràctics per afrontar els reptes i sortir-ne reforçats.

  • Sra. Bianca Tilliger i Sr. Ramon Farreny. Secretaria tècnica del Laboratori d’Ecoinnovació.

Cas pràctic 1:
IRIS. Des del subproducte agroalimentari fins l’envàs sostenible.

  • Sra. Elodie Bugnicourt. Innovation Manager en IRIS

Cas pràctic 2:
Danone. Ecoinnovació i economía circular, un camí d’èxit en l’estratègia del sector agroalimentari.

  • Sra. Charo Saavedra. CBS NATURE & Carbon Master, Public Affairs, Iberia.

Cas pràctic 3:
Espigoladors. Productes d’ alta qualitat al mercat a partir de la recuperació del malbaratament alimentari.

  • Sra. Mireia Barba. Responsable de projectes.

11:30h Pausa Cafè
12:00h Taula rodona: Com l’ecoinnovació pot contribuir a assolir els objectius estratègics al sector agroalimentari metropolitá.
Introducció i moderació: Sr. Xavier Casas. Coordinador de Promoció Econòmica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

  • Sr. Francesc Magrinyà. Director de l’Àrea de Planificació Estratègica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • Sr. Raimon Roda. Gerent del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.
  • Sr. Pedro Ruiz. Sostenibilitat ambiental a Nestlé.
  • Sra. Anna Palli. Desenvolupadora de negoci a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

13:30h Cloenda

 

Inscripcions