INNOVACC COL•LABORA AMB LA JORNADA “CERTIFICACIÓ VOLUNTÀRIA DEL CONTROL DE SALMONEL•LOSI EN ESCORXADORS I EXPLOTACIONS DE PORCÍ”

Data: Dimarts, 13 de desembre de 2016
Lloc: Universitat de Vic. Campus de Miramarges. Edifici C, planta baixa, espai C s104 (sala d’actes Mercè Torrents). C/ Miquel Martí i Pol, s/n, Vic.
Horari: 11.00h a 13.15h

salmonela

Introducció
En els darrers anys el sector porcí de Catalunya ha tingut un especial interès en desenvolupar un programa de controld e salmonel.la, tant a granja com a escorxador. La importància de la sanitat en general, però en particular de la salmonel•la, sobretot de ara a les exportacions, va animar al sector a unir-se per portar-lo a terme.
Després de diversos esforços, ja s’ha aconseguit el registre oficial per la certificació voluntària del control de salmonel•losi. En aquesta jornada s’explicarà en què consisteix aquesta certificació i es donarà l’oportunitat als assistents a resoldre dubtes.
També es comptarà amb una exposició sobre l’experiència en el sector avícola, així com de tot el que ja s’està fent en bioseguretat en explotacions porcines des del DARP. 

Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació.
Inscripcions: Inscripció prèvia a través de l’enllaç: http://www.fecic.es/cat/convocatoria/143.htm

QUO VADIS MERCADERIES TRANSPORT MULTIMODAL DE PERIBLES

Data:Dimarts, 15 de novembre de 2016
Lloc: Cambra de comerç de Girona. Gran via de Jaume I, 46, Girona
Horari: 09.30 a 13.00h

Introducció i objectius
Emmarcada en la necessitat de conèixer en profunditat i anticipar les necessitats i requeriments estratègics del  sector del transport de mercaderies, sorgeix  la  iniciativa de plantejar un  debat obert en clau sectorial  on, amb  l’ajuda d’experts, podem analitzar el tipus d’actuacions que és necessari coordinar i impulsar de cara a millorar la  viabilitat  del transport    de  mercaderies  per  rail.  Elements  com  la  infraestructura,  el  material  rodant  i especialment la visió de l’usuari final i el carregador necessiten ser objectivats des d’una aproximació logística i  multimodal.
Aquesta nova edició de les Jornades QVM la dedicarem a exposar els  recents avanços en transport  multimodal del  sector  carni  porcí,  de  la  mà  dels  agents  que  han  intervingut  i amb  el  suport  del  Comitè  de  Serveis Multimodals de la Generalitat de Catalunya.

Programa:
9:30 – 10:00 Acreditacions
9:45 – 10:15 Benvinguda i presentació de la jornada
Taula Estratègica del Corredor Mediterrani i el Comitè de Serveis Multimodal de la Generalitat de Catalunya. Eines al Servei de la Demanda.
Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya.  
10:15 – 10:50 Multimodalitat. Una aproximació logística (I)
Ramón Vázquez, Vicepresident, CETM Multimodal.
Joan Castellet, Director General MultiRail, Operador Multimodal.
10:50 – 11:20 Coffee Break
11:20 – 11:55 Multimodalitat. Una aproximació logística (II)
Carles Rúa, Responsable de projectes estratègics i d’innovació, Port de Barcelona.
Jordi Obach,Director España de Carga Directa, DBSHENKER,Logística 4.0.
11:55 – 12:30 Multimodalitat aplicada a transport de peribles iFreightMed Carni. Miguel Angel Dombriz, Director, FGC-Cargo.
Transport Multimodal Girona – Alemanya. Marc Ciurana, Director Logística, Frigorífics Costa Brava – Aristarco Tomàs, Director General, Tomàs Expediciones.
12:30 – 13:00 Debat obert i clausura de la jornada

Inscripcions: Aquesta jornada és gratuïta, prèvia confirmació a través d'aquest enllaç

+info: http://www.railgrup.net/documentos/QUO-VADIS-MERCADERIES.pdf

INTERCLUSTER WORKSHOP AMB EL CLUSTER DANISH MATERIALS NETWORK - CAT

Barcelona, 24 d'octubre de 2016

Arrel de la trobada “Intercluster Meeting – Denmark meets Catalonia” que va tenir lloc el 23 i 24 d’Octubre de 2014 a Barcelona, i on els clústers Catalans van poder relacionar-se amb 15 clústers Danesos, el pròxim 24 d’Octubre, dos anys després de començar la relació, els membres dels tres Clústers Catalans Materials Avançats (MAV), Innovacc i Packaging Cluster, tindran l’oportunitat de trobar-se amb membres del Clúster Danish Materials Network.
L’objectiu d’aquestes reunions bilaterals és trobar punts de connexió i oportunitats de
projectes amb les entitats daneses per a realitzar projectes cross-sectorials europeus, que
podran encabir-se en línies de finançament H2020.

 

DMS 

Danish Materials Network:

http://www.dmn-net.com/

DMN és una xarxa d’innovació que treballa per enfortir la competitivitat de les empreses daneses i els seus guanys mitjançant l’ús de materials innovadors i noves tecnologies.
La xarxa es va establir el 2014 com una associació entre tres xarxes existents d’innovació - AluCluster, PlastNet i el Centre de plàstics i acer de Dinamarca – tots ells amb una amplia experiència en la difusió de coneixements, networking i projectes en col·laboració. Més endavant, les tres companyies van passar a ser AluNet, PlastNet i StaalNet i son representades a la xarxa DMN.

ALUMECO 

Alumeco:

http://www.alumeco.com/Standardproducts.

aspx

Alumeco és una moderna empresa comercial d’alumini amb un enfocament principal en la satisfacció de les necessitats del client.
Amb seu a Odense, Dinamarca, ofereix una àmplia gamma de perfils d’alumini, perfils especials, barres, tubs, plaques i bobines. Mantenen en estoc més de 5.000 tones d’alumini diàriament. Alumeco també té el seu propi centre de servei on ofereixen
serrat de planxes i perfils, així com frustrar. L’empresa va ser fundada el 1983, i des de llavors s’ha ampliat, i actualment és un grup internacional amb una sèrie de filials a l’estranger.

 

AMERAL

Ammeraal Beltech:

http://www.ammeraalbeltech.es/

Ammeraal Beltech és un dels principals fabricants del món de bandes modulars de plàstic (cintes) i cadenes pel transport intern. Tenen una àmplia gamma de productes per a diverses indústries - com l’automoció i aliments. Estan enfocats en materials plàstics i solucions de banda modular utilitzats en l’embalatge i en la indústria alimentària.

FRECON

Frecon: http://www.frecon.dk/

Frecon va ser fundada el 1999 per Frederik Rytter. El punt de partida era ser un soci creïble en l’enginyeria mecànica, amb enfocament principal en serveis de consultoria, principalment en la indústria eòlica.
Això amb el temps ha creat el que avui constitueix el marc per Frecon, que en l’actualitat és consultoria d’enginyers, enginyers de disseny, tecnòlegs de producció, il•lustradors tècnics i altres professionals qualificats.

 TECH

Tech4bizz: http://tech4bizz.dk/

TECH4BIZZ és una consultoria que s’ocupa principalment de la millora del negoci en empreses de fabricació a través de l’aplicació de noves tecnologies i impulsant el coneixement de la tecnologia. Productes/Serveis: Consultoria en el camp del disseny higiènic en la indústria alimentària.

 

Lloc: ACCIO Barcelona, Passeig de Gràcia, 129,  Barcelona
Horari: 08:45 a 13.00h

Programa:
08.45 Registre
09.00 Benvinguda, estructura i objectius de la trobada Interclúster:
09.20 – 10.00 Danish Materials Network Cluster (DMN)
10.00 – 10.40 Clúster de Materials Avançats (MAV)
10.40 – 11.20 Clúster d’envasos (Packaging cluster)
11.20 – 12.00 Clúster carni porcí (INNOVACC)
12.00 – 13.00 Debat i taules rodones.
13.00 Matchmaking amb els membres dels 4 Clústers (inclou dinar networking)
En aquest workshop es podrà valorar la possibilitat de trobar socis per a projectes europeus
H2020.

RESISTÈNCIA ANTIMICROBIANA: ÚS RESPONSABLE D'ANTIBIÒTICS A LES EXPLOTACIONS RAMADERES

Vic, 6 de juliol de 2016


Des d’INNOVACC s’està col·laborant en diverses iniciatives relacionades amb la reducció d’antibiòtics en porcí. Una d’elles, és aquesta jornada del dia 6 de juliol a Vic, on s’hi tractaran aquests temes:

 Pla Nacional de lluita contra les resistències als antibiòtics. Situació actual - Sra. Cristina Muñoz Madero. Jefe de Servicio. Miembro del CVMP – Departamento de Medicamentos Veterinarios de la Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS).
 Problemàtica de la prescripció i les responsabilitats del veterinari prescriptor - D. Luis M. Cebrián. ANEMBE i D. José A. Gil. Área del MAGRAMA, Saragossa.
 Antimicrobians en porcí: una visió pràctica - Sr. Lorenzo Fraile. Professor agregat de la UdL.
 Presentació del programa de recepta electrònica del Consell, PRESCRIVET - Juan José Badiola, President del Consejo General de Colegios Veterinarios de España.
 Bones pràctiques i experiències en marxa. La reducció del contingut de proteïna en les dietes de transició ¿La no utilització d’antimicrobians pot afectar als rendiments productius posteriors? - David Solà i Oriol de SNIBA - UAB

Lloc: Cambra de Comerç de Barcelona, delegació d’Osona, Edifici El Sucre, C/ Historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, 5, 08500 Vic
Horari: de 9:00 a 14:00h
Inscripcions: a través del mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Preu: gratuït
Organitza: DARP, Llotja de contractació i mercat en origen de Vic – Cambra de Comerç de Barcelona i Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA D'INNOVACC 2016

Dia: divendres 17 de juny de 2016

Hora: de 10.30 - 16.00h 

Lloc: Hotel La Vall d'en Bas, Can Trona - Joanetes 

Programa 

10:30 Recepció als assistents a l’Assemblea General (1a convocatòria) i cafè

11:00 Assemblea General Ordinària (2a convocatòria)

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
2. Despatx de presidència
3. Ratificació aprovació sol·licituds d'ajuts
4. Estat de comptes del 2016
5. Principals novetats sobre els projectes col·lectius impulsats

- “Noves solucions de neteja i desinfecció en continu de cintes transportadores”, a càrrec del Sr. Martín Buffa (UAB)
- “Anàlisi de la qualitat de la carn de porc blanc i propostes de millora a curt termini”, a càrrec de la Dra. Mª Àngels Oliver (IRTA)
- “Certificació Programa de control de Salmonel•la en Porcí – PSP”, a càrrec del Sr. Ignasi Pons (FECIC)

12:00 Pausa

- “Tecnologia innovadora per al control de sal en pernils”, a càrrec del Sr. Jacobo Àlvarez (Lenz Instruments)
- “Assecatge solar de purins de porcí i tractament del residu sec”, a càrrec del Sr. Joan Soler (EMA)
- “Envàs monomaterial reciclable per a productes carnis”, a càrrec del Sr. Àlex Brossa (Packaging Cluster)
- Altres projectes desenvolupats, a càrrec d’Eudald Casas (INNOVACC)

6. Altres gestions i activitats realitzades
7. Informacions sobrevingudes
8. Precs i preguntes


13:30 Cloenda de l’Assemblea General, a càrrec del Sr. Antoni Díaz, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries agroalimentàries del DARP.

14:00 Dinar

 

Cal confirmació d'assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al 972 27 25 97.