SEMINARI TÈCNIC "CERTIFICACIÓ VOLUNTÀRIA DEL CONTROL DE SALMONEL·LOSI EN ESCORXADORS DE PORCÍ


 

Dia: 4 de maig de 2015

Hora: d'11 a 14.00 h

Lloc: Casa de Convalescència - Adreça: Doctor. Junyent, 1 • 08500 VIC •  Tel. 93 881 55 33

Destinataris: personal tècnic i responsables dels escorxadors que participen en el projecte pilot per a la implantació d'un programa voluntari de control de salmonel·losi porcina a Catalunya, desenvolupat pel clúster INNOVACC. 

Programa de la jornada: aquí


 

Actualment la salmonel·losi és un dels reptes sanitaris més importants que té el sector carni porcí. Per això, el sector està treballant per establir una certificació voluntària de control de salmonel·la. 

Durant la sessió es vol avaluar el qüestionari de control de salmonel·losi per a escorxador, així com la guia detallada per a contestar el qüestionari. Aquest és l'últim pas per definir el plec de condicions de la certificació voluntària i per procedir al corresponent registre de la marca. 

L'objectiu és que a finals de l'any 2015 les empreses ja puguin optar a aquesta certificació. 

PROGRAMA DE LA JORNADA

11.00 – Inscripcions i lliurament de la documentació 

11.15 – Presentació de la sessió i situació actual de l'estudi pilot • Sr. Eudald Casas (INNOVACC)

11.30 – Resultats provisionals d'analítiques per a control de prevalença en escorxadors. Anàlisi  i discussió sobre el protocol de mostreig per a la certificació • Sr. Roger Vila (Bionet – Grup Gepork SA)

12.00  Taula rodona sobre avaluació del qüestionari de control de salmonel·losi en escorxadors i de la guia detallada per contestar el qüestionari •  Moderada pel Sr. Ignasi Pons (FECIC)

13.00 – Tipus de certificació voluntària i costos previstos. Estratègia de difusió i consolidació de la marca • Sr. Ignasi Pons (FECIC)

13.30 – Inici estudi sobre alternatives de descontaminació de canals • Sra. Teresa Aymerich (IRTA)

 

La jornada és gratuïta però cal inscriure's prèviament a través de: Fundació Privada d'Indústries de la Carn (FIC) - a/e: tecnic@fundació.org o bé a INNOVACC (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.