Eina de seguiment continu de les novetats i tendències en packaging per l’alimentació càrnia

Aquest projecte s’ha iniciat l’any 2011 i a les primeres reunions s’han fixat els objectius principals a desenvolupar.

Els projectes més propers a la fase de comercialització del producte són més difícils de realitzar de manera oberta i amb la cooperació de diferents empreses (sobretot si són competidores entre elles).

En aquest grup de treball s’està incentivant l’aposta per compartir idees, costos, riscs i proves, també en el camp del màrqueting.

Els principals temes plantejats que es volen desenvolupar són:

– Empaquetat automàtic de petits envasos i productes derivats amb control de qualitat.
– Desenvolupament d’envasos intel·ligents amb substàncies actives que s’alliberin en funció de les condicions de conservació del producte.
– Desenvolupament d’un sistema de Packaging ecològic.

Altres temes que es tindran en compte són:

– Desenvolupament d’un sistema d’empaquetat adaptat als requisits d’etiquetatge i transport internacional.
– Desenvolupament d’envasos que permetin olorar els productes sense la necessitat d’obrir-los.
– Desenvolupament d’envasos domòtics (autoescalfables…)