Les hamburgueses de Champions de Gerard Piqué

“Natrus, l’empresa de Mas Carrera, Noel i el blaugrana, aconsegueix vendes d’1 milió”

Natrus és una marca de hamburguesasque va sorgir fa dos anys d’una aliança entre l’explotació ramadera Mas de Carrera, de la Vall d’en Bas ; la indústria càrnia Noel Alimentària, de Sant Joan les Fonts , i el futbolista Gerard Piqué. L’empresa conjunta, Bas Alimentària SL, constitueix un trio inusual en el món dels negocis, ” però que té tot el sentit del món” , explica el seu impulsor , Salvador Vergés. En el seu primer any al mercat , Natrus ha assolit unes vendes de gairebé un milió d’euros , i per al 2016 confia a arribar , almenys, als 1,4 milions.

Cada soci fa la seva aportació : el Mas de Carrera ( especialitzat en la venda de genètica i animals de la raça Angus escocesa ; factura 1 milió ) proporciona la matèria primera ; Noel ( 214 milions el 2015 ) s’encarrega de la transformació i distribució, i Piqué obre portes.

“Volem ser un referent de producte de qualitat al súper. El petit que juga en la divisió dels grans”, diu Vergés. És un enginyer de camins que amb la crisi va decidir “tornar” al camp, a la masia on la seva família política es dedica des de fa quatre generacions a la cria de boví. “La ramaderia de pastura no és viable, però és una forma de vida. Per donar-li major visió empresarial, calia arribar directament al consumidor final”. Així, van fer que Mas de Carrera fora visitable, seguint el model dels iogurts de La Fageda, de qui són proveïdors de bestiar. La millor manera d’arribar al consumidor va ser la d’anar venent hamburgueses (de cada animal surten fins a 1.600, a part, els filets i entrecots). Amb Noel (propietat de la família Boix-Bosch, són els fills Albert i Xavier qui estan en aquest projecte) van desenvolupar la R + D perquè el producte sigui 100% natural i tingui 8 dies de caducitat, necessari per arribar a la gran distribució . Natrus està present a Carrefour, Caprabo, El Corte Inglés, Bonpreu, Casa Ametller o Mas.

160330 NatrusSocis. Gerard Piqué, Salvador Vergés i Albert Boix van apostar per tancar el cercle de les hamburgueses: de la ramaderia al super

També va entrar en l’accionariat de l’hamburgueseria Yours, de Barcelona, ​​com a aparador i per tenir accés directe al consumidor final. La restauració, que ara representa el 15% de les vendes, és l’objectiu de creixement. Per això estan desenvolupant, al costat de Noel i la seva participada Apa (de conservació d’aliments per altes pressions) “una hamburguesa 100% natural que en fresc es conservarà 40 dies”. “És un projecte totalment innovador, que ens pot permetre fer un salt en el creixement”.

Un límit de creixement és la producció a Mas de Carrera, que funciona al 70%; “Ens podem plantejar ampliar, o integrar altra explotació”, diu Vergés. “Però en la nostra aposta la qualitat va abans que la quantitat”.

PUBLICAT: MAR GALTÉS DE LA VANGUARDIA 19/02/2016