Argal supera els 300 milions

Grup Alimentari Argal va aconseguir el 2015 unes vendes de 300.800.000 d’euros, fet que suposa un creixement del 7,9% sobre els 278.700.000 de l’any anterior. D’aquesta xifra, 52 milions (un 17%) correspon a les exportacions. Les vendes que l’empresa càrnia realitza a Alemanya, França, Anglaterra, Portugal, Holanda i Suècia han augmentat en l’últim any un 10%.

Argal, tercera marca al mercat espanyol d’elaborats carnis, amb seu a Miralcamp (Lleida) i propietat dels seus màxims executius Antoni Escribà i Josep Maria Orteu, va fer un salt en grandària quan va adquirir a finals del 2014 la majoria d’Embotits Monells.

Ara, seguint amb el seu pla d’expansió, Argal amplia la seva aposta pel menjar preparat amb la compra del 51% de Just Gourmet Grup. L’empresa, amb seu a Palamós, és el resultat de la fusió a finals del 2011 entre Just Married (que va néixer a Palamós el 2004 creada pel cuiner ja mort Carles Camós i el directiu Emili Sabadell, posteriorment i fins al 2015 al FC Barcelona) i El Bressol Conserves (Toledo) i que també distribueix Xocolata Organiko (Alcalá d’Henares). El 2011 l’empresa va passar a ser propietat de Jordi Sabadell (familiar d’un dels fundadors), que és el conseller delegat i que després de l’entrada d’Argal mantindrà el 49% restant del capital.

160317 Argal foto arròs a banda

Arroz a Banda con Calamar – Just Gourmet Group

Segons consta en el Registre Mercantil, al 2015 Just Gourmet Group va registrar vendes per 1,1 milions d’euros i unes pèrdues de 880.000 , amb una plantilla d’unes 12 persones.

Segons va explicar ahir Argal en un comunicat, Just Gourmet mantindrà la seva autonomia i la seva producció artesanal, “i comptarà amb més recursos per a la comercialització i internacionalització dels seus productes”.

Argal té instal·lacions a Miralcamp i Lumbier (Navarra) i elabora la seva marca d’ibèrics a Fregenal de la Serra ( Badajoz ) . Monells manté les seves plantes a les Masies de Voltregà i Sant Miquel de Balenyà.

Noticia publicada a La Vanguardia.