Guissona estudia obrir una planta càrnia a Aragó

“El creixement de l’ensenya bonàrea”
“El projecte a llarg termini permetrà al grup expandir-se per Navarra i La Rioja”

El pla d’expansió del grup alimentari Guissona inclou la construcció d’una planta de transformació càrnia a Aragó. Això sí, el projecte, que respon a la voluntat de la companyia lleidatana de seguir expandint la seva xarxa d’establiments bonÀrea cap a la Ribera de l’Ebre i València, es troba en una fase molt incipient i no s’emprendrà abans d’almenys cinc anys, segons van indicar ahir fonts de l’empresa.

De fet, la signatura porta molt de temps donant-li voltes a la possibilitat d’aixecar un gran complex carni a la comunitat. Ja a finals del 2011, el president del grup, Jaume Alsina, va anunciar la seva intenció de donar el salt a Aragó per expandir els seus productes a regions com Navarra o la Rioja. Actualment, la companyia està implantada sobretot a Catalunya, Aragó i Castelló, tot i que també té quatre botigues a Madrid i una a Guadalajara. La firma, però, vol centrar el seu creixement al nord del país. La comunitat seria la base d’operacions idònia perquè, a més, ja compta amb socis productors en el territori.

Cal recordar que Guissona va apostar des dels seus inicis en 1995 per un model de negoci d’integració vertical sense intermediaris, basat en el control de tot el procés, des de la cria i alimentació del bestiar fins a la venda directa, passant per la transformació dels productes carnis.

160317 Guissona Macrocomplexe

El complex carni del grup alimentari a Guissona (Lleida)

LA UBICACIÓ, A L’AIRE. El que encara no sap l’empresa és on s’ubicarà la planta. El grup compta a la comunitat amb una fàbrica de pinsos a Bujaraloz , granges de porcs a Sena i 260 hectàrees de cereal a Épila. La companyia tampoc va concretar les dimensions de la factoria, encara que el que està clar és que no serà tan gran com l’única planta processadora que té actualment: la de la localitat lleidatana de Guissona , amb més de 200.000 metres quadrats construïts i uns 2.500 treballadors directes.

Aquest macrocomplex, que inclou diversos escorxadors, encara pot assumir un 50% més de càrrega de treball. Al principi, fins que això no passi, no es plantejaria fer el salt a Aragó. El grup, que dóna feina a prop de 4.500 persones , va facturar 1.463 milions d’euros el 2015 .

Noticia publicada a El Periódico de Aragón.