INNOVACC participa a la sessió d’innovació alimentària en clústers

El passat 25 d’abril es va celebrar a la Fira Alimentària, la sessió Innovació Alimentària en Clústers, on INNOVACC hi va participar presentant la ponència “Carn de porc, mites i realitats en alimentació i salut. Infooders plataforma per a la informació alimentària” a càrrec del Sr. José Juan Rodríguez de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La plataforma Infooders pretén donar informació transversal en seguretat alimentària, temes d’actualitat referents al sector de l’alimentació, etc. Es tracta d’un portal web que l’han potenciat diferents empreses i institucions sòcies del clúster: Animalesweb (3tres3.com; carndeporc.cat), Sequàlia i la UAB

clúster INNOVACC (dreta), José Juan Rodríguez, de la UAB

Al mateix temps, es van desenvolupar 5 ponències més en mans de representants dels altres 5 clústers alimentaris. La Sra. Encarni Avilés d’ACCIÓ va presentar la jornada explicant la importància dels clústers dins l’economia catalana. I el Sr. Toni Massanés de Fundació Alícia va moderar les ponències i la taula rodona del final de l’acte. Per tancar la sessió, la Sra. Marta Casanova d’ACCIÓ va explicar resumidament, el programa EEN que potencia la cooperació internacional entre clústers.

En general, el fil conductor de la sessió vas ser posar sobre la taula els reptes de futur del sector de l’alimentació. A continuació presentem de forma resumida els aspectes principals tractats a les ponències:

– Desenvolupament de productes més sans i adaptats al mercat
– Tendències dels consumidors
– Importància de la transparència de la informació
– Respecte envers al medi ambient evitant les emissions de CO2
– Noves formes de venta dels productes (retail)
– Noves formes de packaging, com els envasos Sleeves

A continuació us publiquem les ponències presentades:

Presentació 1
Benvinguda i presentació de la sessió Part 1
Sra. Encarnació Avilés – ACCIÓ. Generalitat de Catalunya Part 2 
Part 3
Presentació 2
6 tendències en nutrició que afectaran al teu portafoli de productes Part 1
Sra. Cristina Lafuente i Sra. Juana Mª González – Alimmenta Part 2
Part 3
Presentació 3
Estratègies per reduir el grau alcohòlic dels vins Part 1
Dr. Fernando Zamora – Universidad Rovira i Virgili
Presentació 4

Carn de porc, mites i realitats en alimentació i salut. INFOODERS

plataforma per a la informació alimentària

Part 1
Sr. José Juan Rodríguez – Universidad Autónoma de Barcelona
Presentació 5

Entendre les necessitats dels clients i les tendències dels

consumidors per innovar amb valor: Danone Pro

Part 1
Sra. Agata Gelaberto – DANONE Part 2
Part 3
Presentació 6
El sleeve com a solució disruptiva de branding Part 1
Sr. Francesc Egea – Innovaciones para Etiquetajes
Presentació 7
Retail innovador sector alimentació
Sr. Jordi Mas – Mas Gourmets
Presentació 8
Oportunitats de Cooperació Internacional amb la xarxa EEN Part 1
Sra. Marta Casanova – ACCIÓ. Generalitat de Catalunya