El passat 25 d’abril es va celebrar a la Fira Alimentària, la sessió Innovació Alimentària en Clústers, on INNOVACC hi va participar presentant la ponència “Carn de porc, mites i realitats en alimentació i salut. Infooders plataforma per a la informació alimentària” a càrrec del Sr. José Juan Rodríguez de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La plataforma Infooders pretén donar informació transversal en seguretat alimentària, temes d’actualitat referents al sector de l’alimentació, etc. Es tracta d’un portal web que l’han potenciat diferents empreses i institucions sòcies del clúster: Animalesweb (3tres3.com; carndeporc.cat), Sequàlia i la UAB
clúster INNOVACC (dreta), José Juan Rodríguez, de la UAB
Al mateix temps, es van desenvolupar 5 ponències més en mans de representants dels altres 5 clústers alimentaris. La Sra. Encarni Avilés d’ACCIÓ va presentar la jornada explicant la importància dels clústers dins l’economia catalana. I el Sr. Toni Massanés de Fundació Alícia va moderar les ponències i la taula rodona del final de l’acte. Per tancar la sessió, la Sra. Marta Casanova d’ACCIÓ va explicar resumidament, el programa EEN que potencia la cooperació internacional entre clústers.
En general, el fil conductor de la sessió vas ser posar sobre la taula els reptes de futur del sector de l’alimentació. A continuació presentem de forma resumida els aspectes principals tractats a les ponències:
– Desenvolupament de productes més sans i adaptats al mercat
– Tendències dels consumidors
– Importància de la transparència de la informació
– Respecte envers al medi ambient evitant les emissions de CO2
– Noves formes de venta dels productes (retail)
– Noves formes de packaging, com els envasos Sleeves
A continuació us publiquem les ponències presentades:
Presentació 1 | |
Benvinguda i presentació de la sessió | Part 1 |
Sra. Encarnació Avilés – ACCIÓ. Generalitat de Catalunya | Part 2 |
Part 3 | |
Presentació 2 | |
6 tendències en nutrició que afectaran al teu portafoli de productes | Part 1 |
Sra. Cristina Lafuente i Sra. Juana Mª González – Alimmenta | Part 2 |
Part 3 | |
Presentació 3 | |
Estratègies per reduir el grau alcohòlic dels vins | Part 1 |
Dr. Fernando Zamora – Universidad Rovira i Virgili | |
Presentació 4 | |
Carn de porc, mites i realitats en alimentació i salut. INFOODERS plataforma per a la informació alimentària |
Part 1 |
Sr. José Juan Rodríguez – Universidad Autónoma de Barcelona | |
Presentació 5 | |
Entendre les necessitats dels clients i les tendències dels consumidors per innovar amb valor: Danone Pro |
Part 1 |
Sra. Agata Gelaberto – DANONE | Part 2 |
Part 3 | |
Presentació 6 | |
El sleeve com a solució disruptiva de branding | Part 1 |
Sr. Francesc Egea – Innovaciones para Etiquetajes | |
Presentació 7 | |
Retail innovador sector alimentació | |
Sr. Jordi Mas – Mas Gourmets | |
Presentació 8 | |
Oportunitats de Cooperació Internacional amb la xarxa EEN | Part 1 |
Sra. Marta Casanova – ACCIÓ. Generalitat de Catalunya |