Guissona invertirà 48 milions i obrirà 20 nous súper aquest 2016

La junta general d’accionistes de la Corporació Alimentària Guissona projecta invertir aquest 2016 entorn de 48 milions d’euros, segons l’avançat ahir a la junta d’accionistes. A més d’inversions en maquinària, equipaments i millora de les instal·lacions, el grup continuarà amb l’obertura de nous establiments: vint súpers bonÀrea, l’ampliació de vint botigues més, la implantació de trenta “BOX en línia” i quatre noves gasolineres.

La junta va aprovar el balanç del 2015, que reflecteix unes vendes de 1.463 milions d’euros (que es van estancar en valor) i uns beneficis nets de 43,8 milions (14,3% més). El grup va incrementar el volum de matèries comercialitzades (productes alimentaris, carburants i pinso), però la deflació de preus es va notar en el valor final.
La junta també va acordar incrementar el dividend fins als 14 euros per acció (un 7,7% més que a l’anterior exercici), una part del qual es va pagar ja el gener com a dividend a compte. Guissona està presidida per Jaume Alsina Calvet, i el seu fill, Ramon Alsina, ès el conseller delegat. La família Alsina és ara la principal accionista. El grup ha crescut els últims anys gràcies a la integració vertical de tot el procés: producció ramadera amb els socis, tranformació i elaboració càrnia i venda directa del 75% del producte.

Noticia publicada a La Vanguardia