Els clústers: escoles d’estratègia i instruments de creació de riquesa i ocupació

Joan Martí Estévez

Acabo d’arribar de Korea. Per cinquè any consecutiu he participat en una missió internacional de clúster managers (Boston, Israel, Silicon Valley, Quebec en els anys precedents) amb l’objectiu d’aprendre “in vivo” dels ecosistemes més avançats. Després de més d’una dècada com a clúster practitioner, una experiència confirmatòria més sobre clústers i prosperitat.

Els clústers són, avui dia, una mena de #trending topic. Unes 3.000 iniciatives en els cinc continents són un bon exponent. En definitiva, aquest instrument s’ha convertit en una de les corrents de pensament global en matèria de competitivitat. Bon moment per reflexionar sobre la seva essència i evolució.

Noticia publicada a Sintetia