La Diputació de Girona admet INNOVACC en una petició d’ajut PECT

El projecte “Cooperació i transferència continua d’innovació i resultats de la recerca a l’empresa a través del clúster carni porcí, a les comarques gironines” presentat per INNOVACC ha estat acceptat per la Diputació de Girona i s’ha inclòs dins del projecte d’especialització i competitivitat territorial anomenat “PECT Girona, Ecosistema Innovador”
El “PECT Girona Ecosistema Innovador: estructuració i dinamització dels ecosistemes innovadors sectorials estratègics de la província de Girona” està liderat per la Diputació de Girona, que actua com a entitat representant. Les entitats sòcies són la mateixa Diputació de Girona, la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament d’Olot, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, l’Ajuntament de Platja d’Aro, el Consell Comarcal de la Selva, EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya, la Cambra de Comerç de Girona, l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i l’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí INNOVACC. Aquest PECT té un pressupost de 5 M € i es demana un ajut del 50% al Dep. Governació de la Generalitat de Catalunya (ORDRE GAH/95/2016). En el cas d’obtenir aquest ajut, la Diputació de Girona preveu aportar un 25% d’ajut addicional.
El projecte d’INNOVACC té un pressupost de 200.000 € i es sol•licita un ajut global de 150.000 €. El període d’execució previst és del 2016 al 2020. A través del projecte es pretén crear mecanismes de cooperació i transferència contínua d’innovació i resultats entre les empreses i els centres de recerca i/o universitats. També es pretén potenciar programes innovadors i impuls de projectes de R+D+i, per tal de contribuir al creixement econòmic i competitivitat, i al mateix temps, millorar l’ocupabilitat de les empreses del sector carni porcí i auxiliars, universitats i/o centres de recerca i institucions de la província de Girona.