El grup gironí Cañigueral compra una càrnia amb 1.200 empleats a València

El grup carni gironí Cañigueral ha adquirit una planta a Xest (València) que produeix 79 milions de quilos anuals i dóna feina a 1.200 treballadors. Amb aquesta compra, el grup Cañigueral s’expandeix fora de les comarques gironines, sumarà una plantilla de més de 3.200 empleats i se situarà com una de les principals càrnies de l’Estat. L’any 2015, Cañigueral va facturar 480 milions d’euros.

diarigirona
El grup gironí Cañigueral compra una càrnia amb 1.200 empleats a València

L’operació s’emmarca en el procés de restructuració del grup valencià Martínez Loriente, principal interproveïdor de productes carnis frescos de Mercadona. Aquest grup ha segregat les seves diferents línies d’activitat i les ha venut empreses líders de cada segment, que es compromenten a mantenir els llocs de treball. A banda de Cañigueral, Incarlopsa i Embutidos Cárnicos Medina també han comprat altres línies d’activitat de Martínez Loriente.

Cañigueral ha adquirit la planta de Xest a través de Frescos Delisano, una empresa de nova creació amb seu a Serinyà i constituïda amb un capital social d’un milió d’euros. La planta valenciana es dedica al tall i envasat de porc, xai i elaborats carnis, i suma una producció anual de 79 milions de quilos.

Fonts del Grup Cañigueral han destacat que l’adquisició -que ha de rebre autorització per part de la Comissió Nacional de la Competència- enforteix una companyia i que aportaran el seu “know how” a la planta valenciana.

La relació de Cañigueral amb Mercadona no és nova. Fa anys que proveeix la cadena de supermercats d’embotits a través de la seva elaboradora garrotxina Embutidos Monter. Aquesta relació ha permès a Monter, amb seu a Sant Jaume de Llierca, disparar el seu volum de negoci (116 milions d’euros l’any 2014).

No obstant, la principal companyia del grup és Frigorífics Costa Brava, situada a Riudellots de la Selva. Hi treballen unes 1.400 persones i enguany estrenat l’ampliació de la nova fàbrica, que li permet arribar a una superfície útil de 23.000 metres quadrats i una capacitat productiva de més de 3 milions de porcs anuals.

Complenten el grup les empreses Coopecarn (carn marinada i congelats, majoritàriament per l’exportació) i Far Jamón Serrano (pernil curat). El grup Cañigueral té els seus orígens a Cassà de la Selva a la dècada dels 60 del segle passat.

El grup gironí Cañigueral compra una càrnia amb 1.200 empleats a València

Noticia publicada al Diari de Girona