“Més Pime”, el nou centre que fomenta la innovació a les Pymes

El centre tecnològic Eurecat ha creat, al costat de AEIC, PIMEC i AMEC, un instrument per donar suport a projectes de R + D vinculats a les iniciatives de ‘Horitzó 2020’.

Neix a Catalunya, mitjançant el programa Més Pime, el Centre d’Excel·lència per a la Innovació en la Pime. El seu objectiu és fomentar la transformació digital de les empreses perquè siguin més competitives i tinguin capacitat de crear ocupació de qualitat i generar riquesa en el conjunt de la societat. Aquesta iniciativa, portada a terme pel centre tecnològic Eurecat, les associacions AEIC i PIMECy l’agrupació empresarial AMEC, finançarà tot tipus de projectes d’I + D, encara que primarà aquells lligats al programa europeu Horitzó 2020.

Beneficiaris. Petites i mitjanes empreses amb fins a 250 treballadors i una facturació inferior a 50 milions d’euros que estiguin instal·lades a Catalunya.
Pla d’acció. Més Pime realitzarà fins a desembre 100 diagnòstics tecnològics, l’objectiu és convertir-los en projectes d’innovació. Encara que aquestes anàlisis tenen un cost de 1.500 euros, aquesta quantitat es pot deduir en futurs plans d’R + D.
Crèdit. Aquest programa cofinançarà un 50% dels primers 50 projectes, amb una aportació màxima de 35.000 euros per companyia.
Àrea d’activitat. Encara que poden participar empreses de qualsevol sector, l’instrument del nou Centre d’Excel·lència per a la Innovació en la Pime prima les iniciatives acordades per les institucions europees. En concret, aposta per les relacionades amb la indústria 4.0, la digitalització, Internet de les coses i sostenibilitat.
Formació. S’oferirà assessorament gratuït perquè les pimes puguin comptar amb experts en la gestió de la innovació.
Estratègia. Després del diagnòstic es realitzarà un projecte que permeti a les companyies identificar les seves competències tecnològiques i detectar els mercats potencials per a la diversificació de la seva activitat.

Noticia publicada a Expansión