Esfosa inverteix 15 milions d’euros en un pla de millora

“Segons l’empresa, la inversió no té res a veure amb l’ERO que va impulsar aquest estiu”

Al marge de la polèmica judicial que des de fa mesos esquitxa Esfosa, l’empresa s’esforça a aparentar normalitat. Aquesta setmana l’escorxador osonenc anunciava la continuiïtat del pla de millora que va impulsar a finals del 2015 per reforçar el lideratge de l’empresa al sector carni de Catalunya. El cost total de la inversió serà de 15 milions d’euros, tres dels quals ja es van invertir l’any passat. Pel que fa a la resta, l’empresa invertirà sis milions d’euros el 2016 i sis més el 2017. La reactivació del pla de millora de la infraestructura d’Esfosa arriba mesos després que l’empresa apliqués  sobre els treballadors un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de reducció de jornada motivat, presumptament per la baixada de producció registrada després de la vaga de 48 hores que van convocar els treballadors.
Tal com ha informat l’empresa, l’ERO que Esfosa impulsava el passat mes d’agost “no té res a veure amb el pla de millora que s’està realitzant amb inversions a què l’empresa farà front a llarg termini”. En aquest sentit, des de l’empresa defensen que “per una empresa de la magnitud d’Esfosa les ivnersions són necessàries i prioritàries”. La previsió és que de cara al mes d’abril es doni per finalitzada la primera fase del pla. Les obres, que van començar ara fa un any, s’han centrat en la modernització de la part productiva. Tal com ha informat Esfosa, la primera fase ha consistit en l’ampliació de 3.000 metres quatdrats de la superfície de les instal.lacions i en la col.locació de noves cambres d’estabilització. També s’ha alçat un petit pavelló per emmagatzemar productes químics i d’higiene lluny de la cadena de producció, i s’ha reubicat  l’aparcament de bicicletes per als treballadors.
Pel que fa a la segona fase de les ivnersions, prevista per a mitjans del 2017, tot i que en un inici havia de tenir especial incidència sobre els treballadors finalment s’enfocarà a completar els serveis de l’empresa. Un dels punts més destecats d’aquesta segona fase arribarà amb la instal.lació d’un túnel d’aireig d’aliments sòlids, que segons ha afirmat l’empresa “suposarà una millora en les característiques finals del producte”. Des de l’empresa confien que un cop finalitzades les dues fases del pla de millora, Esfosa disposi d’unes instal.lacions “avançades i de referència en el sector carni català”. De cara al futur, des de l’empresa no es descarta impulsar una tercera fase d’inversions per impulsar millores més enfocades al personal de l’escorxador.

esfosa

La xarxa de materials de Dinamarca visita les instal.lacions d’Esfosa

La xarxa d’innovació de materials de Dinamarca va ser aquest dilluns a les instal.lacions d’Esfosa per fer una visita. Una desena d’empresaris amb la directora del clúster, Dorte W. Baelum, al capdavant van visitar la cambra frigorífica i la cadena de producció de l’escorxador acompanyats pel responsable de producció de l’empresa osonenca. Un cop finalitzada la visita, els membres de la xarxa danesa van intercanviar experiències amb els representants de l’escorxador pel que fa al camp de la innovació en el sector carni.

 

Els treballadors posen en dubte les millores fetes fins ara per l’empresa

Tot iq ue Esfosa assegura que el pla de millora que va impulsar l’empresa l’any passat tindrà destacades conseqüències a les instal.lacions, sembla que el personal de l’escorxador aquests canvis gairebé no els ha apreciat. Segons han informat a El 9 NOU, l’única acció que l’empresa hauria impulsat és el nou aparcament de bicicletes. No obstant això, tot i que al personal d’Esfosa sí que els consta la instal.lació de noves cambres d’estabilització, asseguren que per ara “no estan en funcionament”. Pel que fa a la resta d’accions impulsades en la primera fase, asseguren no tenir-ne constància.
De fet, duen que la seva feina en cap moment s’ha vist millorada per les ivnersions. Tampoc tenenconstància de l’aixecament d’un petit pavelló pensat per emmagatzemar productes químics i d’higiene. Segons han explicat, no hi ha cap instal.lació nova per a aquestes funcions, ja que asseguren que “els productes es continuen guardant al mateix lloc de sempre.”

Noticia publicada al El 9 NOU