INNOVACC a la compareixença de clústers catalans al parlament

15 de novembre de 2016
El dia 24 de novembre una representació de la xarxa de clústers catalans va comparèixer al Parlament de Catalunya per explicar, a la Comissió d’Empresa i Coneixement, la situació actual i els reptes de futur per als clústers de Catalunya.

Varen comparèixer Xavier Amores (clúster de l’aigua), Àlex Brossa (clúster del packaging) i Eudald Casas (clúster carni porcí), en nom de la xarxa de clústers catalans (www.clusters.cat). També varen assistir-hi Eva Fité (clúster Foodservice), Bàrbara Urdillo (clúster hàbitat), Sònia Monclús (clúster del disseny).

parlament parlament2
Moment de la compareixença. D’esquerra a dreta: Àlex Brossa, Xavier Amores, Eudald Casas, i Hortènsia Grau (presidenta de la Comissió d’Empresa i Coneixement) Els representants dels clústers catalans.
D’esquerra a dreta: Àlex Brossa, Bàrbara Urdillo, Sònia Monclús, Xavier Amores, Eva Fité, Eudald Casas

En concret es varen tractar aquests temes:

-Explicació sobre què és un clúster
-Diferències entre el funcionament d’una associació empresarial clàssica i un clúster.
-Objectius dels clústers
-La política de clústers a Catalunya
-Els 30 clústers actuals del Programa Catalunya Clústers
-Els clústers a l’Estat Espanyol: AEIs.
-Les directrius sobre clústers de la UE.
-El pressupost de diversos governs de la UE en clústers.
-Reptes de futur pels clústers a Catalunya.
-Exemples de projectes impulsats per clústers catalans.

Finalment, es va donar resposta a les preguntes dels diferents grups parlamentaris. Cal remarcar que tots els grups parlamentaris varen donar suport a la feina dels clústers i varen coincidir en la necessitat de dotar-los de més recursos (per exemple en el pressupost de la Generalitat del 2017) i d’utilitzar-los més habitualment com a eina estratègica d’impuls de la competitivitat de les empreses catalanes.

Podeu veure el vídeo complert de la compareixença a:
http://www.parlament.cat/web/canal-parlament/sequencia/videos/index.html?p_cp1=7833338&p_cp3=7833547

També trobareu la presentació feta per la xarxa de clústers catalans:
http://www.innovacc.cat/ca/inici/noticies/1282-innovacc-a-la-compareixenca-de-clusters-catalans-al-parlament