Torrons Vicens guanya el premi Pime Catalana

“El guardó organitzat per Banco Popular reconeix la tasca de les pimes”

Torrons Vicens (com a millor pime catalana), Carinsa (Barcelona), Casademont (Girona), Grup Pons (Lleida), English Summer (Tarragona) i Optymistic (en la categoria d’autònoms) van ser les sis empreses que es van alçar ahir amb els premis Pime Catalana, que organitzen Banco Popular i La Vanguardia.

premispime

El lliurament dels premis es va celebrar a la Llotja de Mar, i hi van estar presents Ángel Ron, president del banc, Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement, Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde de Barcelona, la consellera de La Vanguardia Ana Godó i el director de La Vanguardia, Màrius Carol.
Àngel Ron, després de destacar l’important paper que desenvolupen les pimes, va indicar que “hem de treure el màxim partit de l’augment de l’ocupació que s’ha produït a Espanya en els últims dos anys” de més d’1 milió de llocs de trebaññ- “Una ocupació més gran suposa una renda disponible de les llars més elevada, que enforteix el consum privat i porta les empreses a ser més productives i també a invertir més”, va afegir Ron.
El conseller Baiget va declarar en el seu torn de paraula que “Catalunya és un país de pimes”. Baiget va destacar que l’important és que les pimes siguin innovadores i s’internacionalitzin. Va demanar també a aquestes societats que augmentin de mida.
De la guanyadora Torrons Vicens el jurat va valorar la capacitat d’inspirar i generar valor de l’empresa amb seu a Agramunt, així com la seva capacitat per innovar sense perdre aquella tradició que l’acompanya des del 1775.
La primera convocatòria dels premis Pime Catalana va rebre més de 350 candidatures de petites i mitjanes empreses de Catalunya. La iniciativa va néixer per reconèixer l’esforç de les pimes en el foment dels seus negocis mitjançant la “innovació i l’ús de les noves tecnologies, respectant el medi ambient i amb una clara aposta per la creativitat.
Les pimes tenen un pes importantíssim en l’economia espanyola. Segons dades de la patronal Pimec, el 2014 el 99,8% de totes les empreses eren pimes i donaven ocupació al 70% de tots els ocupats. La seva contribució al PIB era del 60,6%.

Noticia publicada a La Vanguardia