Creen la fundació Maria Rosa Sans per ajudar a formar talent garrotxí

Jordi Casas – Sant Feliu de Pallerols
– L’impulsa el fill d’aquesta mestra de Sant Feliu de Pallerols i director de Noel Alimentaria, Joan Boix
– Concedirà ajuts a estudiants amb pocs recursos

Maria Rosa Sans va ser una d’aquelles mestres que els alumnes recorden tota la vida. Va exercir a Susqueda, a Sant Esteve d’en Bas i a Sant Feliu de Pallerols. Era una professional preocupada pel seu alumnat, sobretot per aquells alumnes que tenien unes bones aptituds per continuar els estudis postobligatoris però no els recursos econòmics que calien per fer-ho possible. Ara, el seu fill Joan Boix, que és el director general de Noel Alimentaria, està enllestint els últims tràmits de constitució d’una fundació que du el nom de la seva mare i que té el domicili social a Sant Feliu de Pallerols, on vivia la família. Boix ha explicat que volen ajudar persones que tenen nivell i ganes de treballar però que no tenen recursos suficients. L’industrial garrotxí ha detallat que ara estan enllestint els tràmits de legalització de la nova fundació i que tenen previst fer pública la convocatòria poc després amb l’objectiu de concedir ajuts per al curs vinent. Els candidats han de ser de la Garrotxa o tenir-hi vinculació i els ajuts seran revisables cada any.

LA XIFRA
30.000 euros és el màxim anual que la fundació preveu en ajuts als escollits per un comitè independent.

LA FRASE
“Hi ha gent amb talent i aptituds però els falten recursos i la fundació els vol ajudar”
Joan Boix, creador de la fundació maria rosa Sans

Noticia publicada a El Punt Avui