Celebrat el primer seminari tècnic Xina-Espanya sobre registre, elaboració i control de productes carnis

Celebrat el primer seminari tècnic Xina – Espanya sobre registre, elaboració i control de productes carnis

– Té com a objectiu fonamental fomentar i consolidar la cooperació entre autoritats i empreses de tots dos països, així com intercanviar coneixements tècnics entre les empreses participants.
– En el marc d’aquesta reunió, les autoritats xineses del CNCA han comunicat l’ampliació del nombre d’empreses espanyoles autoritzades per exportar els seus productes del porcí al país asiàtic.
– Espanya és el segon país productor de productes carnis de porcí de la Unió Europea i el tercer país exportador a nivell mundial d’aquests productes a la Xina

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Conselleria d’agricultura de Pequín i de la Direcció General de Sanitat de la Producció Agrària, participa en el I Seminari Tècnic xinès-espanyol sobre Registre, Elaboració i Control de productes carnis, que té lloc a la ciutat de Kunming els dies 30 de novembre i 1 de desembre. Un seminari en el qual també participen membres de les autoritats de certificació i control de l’administració xinesa (CNCA) i de l’Organització Interprofessional de porcí de capa blanca (Interporc), així com representants de diverses empreses càrnies espanyoles i xineses.

Aquest fòrum té com a objectiu fonamental fomentar i consolidar la cooperació entre autoritats i empreses de tots dos països, així com intercanviar coneixements tècnics entre les empreses participants, per tal d’enfortir les relacions comercials d’una forma estable i duradora.

Al llarg de les dues jornades de treball, es tractaran aspectes relacionats amb els sistemes de control i acreditació d’empreses agroalimentàries que exporten productes carnis de porcí a la Xina; s’explicarà el model de producció de porcí a Espanya, el sistema de traçabilitat espanyol i l’estructura de la nostra indústria de producció càrnia. A més s’han inclòs temes tècnics sobre l’elaboració, tecnologia i control dels productes carnis curats espanyols, que es donaran a conèixer i l’exportació podria ser ampliada en les negociacions que es tenen amb aquest país.

AMPLIACIÓ EMPRESES AUTORITZADES PER EXPORTACIÓ

En el marc de d’aquesta reunió i de les bones relacions entre les administracions dels dos països, les autoritats xineses del CNCA han comunicat l’autorització de dues noves empreses espanyoles per a l’exportació de productes del porcí a la Xina, que es publicarà en breu a la pàgina web del Ministeri, i l’ampliació dels productes a exportar d’una altra empresa càrnia espanyola, amb el que seran 28 les empreses que actualment estaran autoritzades per l’exportació al país asiàtic.

Espanya és el segon país productor de productes carnis de porcí de la Unió Europea (per darrere d’Alemanya) i el tercer país exportador a nivell mundial d’aquests productes a la Xina (després dels EUA i Alemanya).

Durant l’any 2016 s’han multiplicat les exportacions dels productes carnis de porcí a la Xina, sent actualment més del doble de la quantitat exportada al mateix període de l’any passat, fins a setembre hem exportat més de 316.000 tones, per valor de 581 milions d’ euros.

Noticia publicada a mapama.gob.es/es/es