La Generalitat llança els Premis Porc d’Or Ibèric

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat ha posat en marxa la primera edició dels premis Porc d’Or Ibèric, que tindrà lloc a l’abril a Zafra (Badajoz).

Un total de 45 nominacions i 30 premis valoraran la professionalitat i els resultats productius dels ramaders i empreses productores de porcí ibèric d’Espanya, ha informat l’organització en un comunicat aquest dimecres.

L’objectiu d’aquest nou premi és motivar i reconèixer el treball del sector porcí ibèric, creant una plataforma comuna per compartir informació i visualitzar la realitat, magnitud i millora d’aquest sector.

I és que el sector ibèric sol·licitava un reconeixement com el que des de fa vint-i-anys es realitza en el porc de capa blanca amb la gala de lliurament dels premis Porc d’Or.

Els guardons Porc d’Or Ibèric es fonamenten en el Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol Ibèric (BDporc-i), que compta amb la col·laboració del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i l’Associació Nacional de Productors de Bestiar porcí (Anprogapor)

Per a aquesta primera edició, el BDporc-i ha analitzat un total de més de 40.000 reproductores d’explotacions porcines ibèriques repartides per tot el territori nacional.

Els premis Porc d’Or Ibèric tenen el suport de l’Associació Interprofessional del Porc Ibèric (Asici), i de Zoetis, companyia líder en salut animal que acompanya els premis Porc d’Or del porc de capa blanca des dels seus inicis i ha volgut estar present també en la primera edició d’aquests nous guardons.

Noticia publicada a La vanguardia