Neix un portal per consultar la recerca universitària catalana

Redacció

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va presentar ahir el Portal de Recerca de les Universitats de Catalunya, una eina que servirà perquè les universitats catalanes puguin donar a conèixer els seus treballs d’investigació i consultar-los en una única plataforma. Baiget va exposar que l’objectiu del portal és unificar tota la investigació catalana, començant amb les universitats, ja que el percentatge d’investigació catalana respecte al global mundial és superior al percentatge de població. “Donem valor a la recerca que es fa a Catalunya: què estem fent, en quins àmbits, com la fem i qui la fa”, va afirmar el conseller.

portal recerca
Presentació del portal de recerca, presidida pel conseller Jordi Baiget Foto: EP.

El secretari d’universitats, Arcadi Navarro, va defensar que “el portal significa una manera de compartir que no és només un aparador”, sinó que permet comparar què s’està fent en els diferents centres participants i com es financen els seus projectes. Segons el coordinador del projecte, Enric Canela, l’objectiu a llarg termini consisteix a “recollir la informació de tota la investigació que es fa a Catalunya, la de les universitats, la dels centres d’investigació, la dels instituts i la dels hospitals”. El portal sobre recerca ja funciona i permet fer cerques per investigadors, projectes, departaments, publicacions i tesis.
Més informació: http://portalrecerca.csuc.cat/?locale=ca

Noticia publicada a El Punt Avui