El sector porcí espanyol tanca 2016 amb rècord històric d’exportacions, fins 4.500 milions

El sector porcí espanyol ha tancat 2016 amb rècord històric d’exportacions després de vendre més de dos milions de tones per un valor superior als 4.500 milions d’euros.

“2016 serà un any històric per al sector porcí espanyol, que amb més de dos milions de tones i més de 4.500 milions d’euros venuts a l’exterior es situarà com un dels grans sectors exportadors de l’economia espanyola i una de les quatre grans potències mundials en exportacions de carn i elaborats del porcí “, ha indicat el director de la Interprofessional del porcí de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz, durant la presentació de les dades d’exportacions del sector, informa Europa Press.

En concret, la carn i elaborats del porcí acabarà l’exercici ocupant la dotzena posició entre els productes espanyols més exportats i el tercer lloc dins el sector agroalimentari, tan sols per darrere de fruites i hortalisses.

Herranz ha ressaltat que les exportacions del sector porcí s’han incrementat de forma important en els últims 8 anys, en els quals el creixement ha estat del 68% en volum i el 84% en valor, ritme que s’ha vist accelerat en el passat exercici , en el qual les vendes a l’exterior van créixer un 21% en volum i un 16,5% en valor.

porcino


Xina, en primera posició

El director d’Interporc ha ressaltat que la nova realitat econòmica mundial s’ha vist reflectida en la internacionalització del sector, que ha vist com al 2016 per primera vegada en la història un país extraeuropeu com la Xina s’ha convertit en el primer mercat exterior per volum, concentrant una mica més del 20% de les exportacions.

Espanya ha duplicat les seves vendes a la Xina, passant de 209.000 tones el 2015 a les 419.000 tones de 2016, mentre que altres quatre països asiàtics com el Japó, Corea del Sud, Hong Kong i Filipines figuren com a principals compradors.

Herranz també ha recalcat que la Unió Europea segueix sent el principal mercat amb França com a primer en facturació, amb 759 milions d’euros.

Pel que fa a productes, el 78% prové de la venda de carns fresques, refrigerades o congelades i despulles, seguit per pernils i espatlles curats, amb el 9,3%, i els embotits amb el 8,2%, mentre que la cansalada suposa el 3,2%, i la resta de productes l’1,5%.

De cara a 2017, Herranz s’ha mostrat optimista de cara al futur perquè  “s’està construint un sector fort que pot proveir la demanda a nivell internacional”, i estima que les exportacions creixeran fins arribar als 5.000 milions d’euros.

Noticia publicada a El Economista