INNOVACC s’adhereix al campus sectorial d’alimentació i gastronomia de la UDG

El passat dijous dia 23 de març, INNOVACC va assistir a la presentació del Campus sectorial Alimentació i Gastronomia de la UdG. Uns dies abans el clúster ja s’hi havia adherit.

La Universitat de Girona s’ha marcat com a repte prioritari la focalització de la recerca i la docència a les necessitats dels sectors socioeconòmics i l’alineació amb l’estratègia d’especialització intel•ligent RIS3CAT. Amb aquesta finalitat, s’està desplegant el Programa de Campus Sectorials. Els Campus són plataformes facilitadores de la transferència de coneixement i orientadores de la planificació estratègica de l’activitat acadèmica, amb un enfocament marcadament market driven.

El Campus Alimentació i Gastronomia és la plataforma que la Universitat de Girona posa a disposició del sector de l’alimentació i la gastronomia per facilitar la comunicació i el treball conjunt. Un únic punt d’accés, per tractar totes les qüestions relacionades amb recerca, docència i prestació de serveis en el camp de l’alimentació i la gastronomia, amb l’objectiu d’orientar l’activitat de la UdG a les necessitats reals de les empreses i institucions del sector.
El Campus de l’Alimentació i la Gastronomia pretén fer front als reptes derivats de la seguretat i la qualitat alimentària, el desenvolupament de nous ingredients i la innovació en les tecnologies alimentàries i processos de fabricació, a fi de contribuir a un major benestar i qualitat de vida de la població i a un major respecte de l’entorn i els seus recursos. A través de la transferència de coneixement i tecnologia a la indústria de producció, transformació i gastronomia del nostre entorn, contribuirà a millorar les expectatives de negoci d’aquesta indústria, millorar el seu impacte mediambiental i a la creació de llocs de treball qualificats.

Durant la presentació del Campus, es van portar a terme diferents xerrades on el fil conductor era el desenvolupament de projectes i transferència de coneixement, entre centres de recerca o universitats i les empreses del sector de l’alimentació i la gastronomia. Es va indicar la importància de la coneixença en profunditat del sector, per tal de poder oferir, des de la Universitat de Girona, una oferta formativa atractiva i aplicada a la realitat.

Es va parlar de projectes referents a indústria alimentària, gastronomia, agricultura per tal de fomentar tota la cadena de valor, del camp a la taula.