Noel compra una vella fàbrica a Sant Joan de les Abadesses per ampliar la producció

Embotits Monts ocupava tres naus de 1.500 m2 al polígon de la Coromina del Bac que la firma adequarà. La companyia garrotxina, amb seu central a Sant Joan les Fonts, té una plantilla de 1.000 treballadors i un total de deu fàbriques

L’empresa garrotxina Noel Alimentaria, dedicada a la fabricació d’elaborats carnis, ha comprat l’antiga fàbrica d’Embotits Monts situada a Sant Joan de les Abadesses. Es tracta de tres naus ubicades al polígon de la Coromina del Bac que ocupen uns 1.500 metres quadrats i que caldrà adequar. En aquestes instal·lacions, la firma vol ampliar la capacitat de producció de la divisió d’especialitats de xarcuteria i impulsar noves línies de negoci.

L’empresa té una plantilla de més de 1.000 treballadors i un total de deu plantes productives. L’última que ha construït i que està ultimant és a Sant Joan les Fonts, després d’invertir-hi 24 milions. La firma també està en procés de completar la compra d’una planta als Estats Units que ja va anunciar. L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses valora molt positivament l’arribada de Noel a la comarca perquè «reforçarà el teixit industrial» i permetrà reobrir unes instal·lacions que no s’utilitzaven.

L’antiga fàbrica d’Embotits Monts a Sant Joan de les Abadesses va entrar en concurs de creditors l’any 2012. Es tracta d’unes instal·lacions d’uns 1.500 metres quadrats que la firma garrotxina haurà d’adaptar. Les instal·lacions comptaran amb diferents sales equipades amb tecnologia punta per oferir la màxima seguretat alimentària en els seus productes. En aquest nou espai, Noel ampliarà la capacitat de producció de la divisió d’especialitats de xarcuteria i impulsarà noves línies de negoci.

L’empresa garrotxina, fundada el 1940 a Olot, té la seu principal a Sant Joan les Fonts i està especialitzada en la producció i distribució d’embotits, pernil cuit i curat, carns fresques i plats preparats tant per al mercat nacional com l’internacional. L’any 2015 va facturar 207 milions d’euros i té més de 1.000 treballadors i 10 plantes productives. Actualment està en fase d’ultimar la nova planta construïda a Sant Joan les Fonts, amb una inversió de 25 milions d’euros. Segons refereix l’empresa en un comunicat, el «repte de la companyia passa ara per mantenir la seva aposta per la innovació i continuar guanyant presència tant al mercat nacional com a l’exterior». Actualment exporta a més de 55 països.

Des de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses s’ha rebut aquesta notícia de forma molt positiva, tot dient que aquesta és una «aposta pel territori» que permetrà «impulsar la zona» en l’aspecte econòmic amb la contractació de personal. Consideren que la seva implantació a la comarca, a més, «reforçarà» el teixit empresarial i permetrà «dinamitzar» l’economia de la vila, sense oblidar que s’aprofitarà un espai industrial que havia quedat en desús.

Notícia publicada al Diari de Girona