Foodtech Barcelona amplia la seva oferta expositiva

FoodTech Barcelona tornarà a presentar les últimes solucions i innovacions per a la indústria alimentària i mostrarà tots els aspectes relatius a la producció d’aliments, des de l’ingredient fins al procés de fabricació, passant per l’envàs o la seva arribada al punt de venda. Del 8 l’11 de maig de 2018 i coincidint novament amb Hispack, el Saló Internacional de l’Embalatge, Fira de Barcelona organitzarà aquest esdeveniment de referència nacional que en la seva pròxima edició potenciarà nous sectors i activitats vinculades a la sostenibilitat, la innovació i l’Internet de les Coses aplicat a la indústria alimentària.foodtech

FoodTech Barcelona és el nou nom d’un saló que compta amb una sòlida i reputada trajectòria des del seu naixement, el 1984 com BTA (Barcelona Tecnologies de l’Alimentació) i que pretén revalidar la seva condició de referent per a la indústria de l’equipament i la tecnologia alimentària. Les sinergies amb el saló Alimentària, així com amb la resta de fires d’Alimentaria Exhibitions fan de FoodTech Barcelona un esdeveniment únic per a tots els operadors de la indústria de l’alimentació.

“FoodTech Barcelona és la plataforma firal per excel·lència de la indústria de maquinària i tecnologia alimentària per al mercat espanyol”, sosté el seu president Llucià Casellas, també director general de Roser Construccions Metàl·liques, SA El saló reuneix les empreses més rellevants del sector i compta amb el suport de les principals associacions sectorials, centres tecnològics i institucions espanyoles, algunes d’elles representades en el seu Comitè Organitzador com Gea Iberia, Multivac Packaging Systems España, Intecal, Innovac, Hiperbaric, milla Masanas, Brentag Química, Aecoc, Irta i Amec, entre altres entitats.

Una edició més, la celebració conjunta de FoodTech Barcelona i Hispack es presentarà com un gran centre de negocis, coneixement i networking per a les indústries del packaging i la tecnologia alimentària. Tots dos salons ocuparan cinc pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Més oferta en els seus tres sectors

FoodTech Barcelona 2018 comptarà amb més oferta en cadascun dels seus tres salons sectorials.

Tecno Càrnica congregarà una oferta diversa que va des de la tecnologia i equipament per a escorxadors i sales d’especejament, fins a la presentació del producte final, passant pels processos de fred industrial o sistemes d’higiene i seguretat.

L’àrea Tecno Alimentaria és el gran aparador dels últims llançaments en solucions tecnològiques per a la millora dels processos de fabricació d’aliments tenint en compte aspectes com la traçabilitat, els sistemes de control de qualitat, la seguretat, la protecció mediambiental o la refrigeració industrial .

Per la seva banda, TecnoIngredientes mostra l’últim en additius, aromes, enriquidors i productes alimentaris intermedis. “El 2018 aquest sector es veurà reforçat per l’increment previst del nombre d’empreses participants, animades per la bona marxa d’un sector que mou més de 400 milions d’euros a l’any”, afirma Susana Gibert, directora del saló.

A més, FoodTech Barcelona incorporarà maquinària i tecnologia per a la indústria làctia, conservera, fred i neteja industrial, tractament de residus, processos logístics i solucions mediambientals per a la indústria alimentària. També es preveu integrar equipament, tecnologia i maquinària per a fleca i pastisseria, sectors dels quals procedeixen gairebé el 20% dels visitants del saló. En els últims anys, els mercats de forn i pastisseria han sofert una transformació important per adaptar-se a l’evolució dels gustos del consumidor, cada vegada més demandant de productes saludables i de característiques especials com a lliures de greixos hidrogenats, sense sucre, baixos en sal , sense gluten, amb fibra, etc. Actualment, el consum de productes de fleca, brioixeria i pastisseria a la llar suposa el 7,7% de la despesa en alimentació, ocupant només el pa el 5.7% d’aquest concepte de despesa, segons el Ministeri d’Alimentació, Pesca i Medi Ambient ( MAPAMA).

Innovació, negocis i transferència tecnològica

Prop de 600 marques estaran representades en FoodTech Barcelona per mostrar els seus últims models i llançaments. Es preveu que acudeixin més de 38.000 professionals i que es programin al voltant de 1.000 reunions de treball entre expositors i visitants. L’organització treballa amb la previsió que el 25% de les empreses expositores i el 10% dels professionals visitants siguin de procedència internacional.

Una altra de les prioritats de FoodTech Barcelona serà propiciar trobades de treball entre investigadors i empreses per fomentar la transferència tecnològica i promoure la investigació en el sector. En aquest sentit, més del 40% dels visitants de l’esdeveniment ocupa responsabilitats en R + D + I en les seves respectives empreses.

Per segona edició, Food Tech reconeixerà la innovació i el caràcter emprenedor entre les empreses del sector amb Els Premis Innova i Emprèn. Tots dos guardons busquen fomentar l’emprenedoria entre els professionals del sector, identificant projectes i empreses que serveixin d’estímul i contribueixin a la competitivitat de la tecnologia alimentària.

Per la seva banda, l’àrea d’activitats Innovation Meeting Point acollirà jornades dirigides a fomentar sistemes productius més sostenibles, promoure l’eficiència en el consum dels recursos, promoure la transferència de tecnologia i desvetllar les principals tendències de processament, manipulació i fabricació d’aliments. La sostenibilitat i la indústria 4.0 en alimentació també seran protagonistes.

Notícia publicada a Eurocarne.com