Gepork rep un premi per la Cambra Maxipig, un sistema de fotoactivació de semen de porc

Les Masies de Roda

L’empresa Gepork va rebre fa uns dies a Saragossa i en el marc de la Fira Pigan un dels 13 premis de novetats tècniques que s’hi atorguen. El premi és per la nova cambra maXipig, un sistema de fotoactivació de semen de porc amb el qual es millora fins a set punts el nivell de fertilitat a les granges. Amb aquestes cambres s’ha aconseguit arribar al 100% de fertilitat a moltes de les setmanes més improductives de l’any i s’ha incrementat la mida de la ventrada fins a 0,7 garrins més per part. El semen de porc està sotmès a un patró específic de llum LED vermella en una cambra refrigerada per aire. A la fira, Gepork també va presentar les darreres novetats en genètica.

Notícia publicada a EL 9 NOU