Bonàrea corporació reparteix 11,8 milions en beneficis

La junta general d’accionistes del grup carni BonÀrea Corporació, celebrada aquest dijous a Guissona va acordar incrementar el dividend corresponent 2016 fins als 15 euros per acció –un 7,14% més que en l’anterior exercici–, de manera que la remuneració a els accionistes arriba a un valor total 11,8 milions d’euros, un 25% del resultat net de l’exercici.

img rmatas 20170406 215625 imagenes lv terceros sala despiece cerdo k8tD 992x558LaVanguardia Web

Una part del dividend, set euros per acció, ja va ser pagat al gener i la resta del dividend, després de la junta general, ha informat la companyia en un comunicat aquest divendres.

Les vendes totals van arribar 1.543 milions d’euros, els resultats nets 47.240.000 d’euros i el flux de caixa net és de 84.130.000 d’euros, amb augments respecte a l’any anterior del 5,5%, 7,9% i 10 , 6% respectivament.

Les xifres, segons la companyia, consoliden el model de negoci totalment integrat arribant al client final sense cap intermediari, permeten donar continuïtat a més de 2.000 explotacions ramaderes i crear 258 nous llocs de treball directe fins a arribar als 4.456 treballadors.

La direcció ha repassat les inversions realitzades durant 2016, que van ascendir a 44.950.000 d’euros, un 8% superiors a l’exercici anterior, i ha detallat les inversions previstes per 2017, que s’estimen per un valor de 47 milions d’euros, la major destinades al centre alimentari ‘La Closa’ ja obertura de 30 nous supermercats BonÀrea i ampliació de 20 botigues.

La companyia també ha detallat que el seu segon centre alimentari a Aragó, a la localitat d’Épila, ocuparà unes 140 hectàrees aproximadament i es preveu invertir-hi 400 milions i crear 4.000 llocs de treball.

La primera etapa del projecte, la urbanització i la construcció d’un magatzem logístic, s’executarà entre 2019 i 2020 i durant la segona etapa, de 2021 a 2026, es posaran en marxa l’escorxador, la sala d’especejament d’aus i escorxador i la d’especejament de bestiar, magatzems logístics, assecadors de pernils i elaborats, la línia de pa i la fàbrica pet foods.

Notícia publicada a La Vanguardia