Les patates d’Olot, als Estats Units

Una versió per al mercat americà d’aquest popular producte del restaurant La Deu es presenta a Miami

El restaurant La Deu, d’Olot, i la seva empresa, Congelats Reixach, de la Vall d’en Bas, han decidit introduir les seves populars patates farcides (les “patates de La Deu” per a la gent de la Garrotxa i les “patates d’Olot” per a la resta) en el complicat mercat nord-americà i a la resta del continent. El primer pas per aconseguir-ho serà la presentació d’un format premium de les patates, amb el nom comercial de Yummious, a la fira Savbor Fine Food & Beverage Trade Show, que se celebra a Miami (Florida) demà i demà passat. “Ens trobem en un moment idoni per aconseguir que les patates de La Deu arribin a qualsevol punt del planeta, tot conservant la totalitat de les seves propietats originals”, ha manifestat el màxim responsable del restaurant i de Congelats Reixach, Pere Reixach.

L’any que ve es compliran 75 anys de la creació de les cèlebres patates. Al mateix restaurant expliquen que l’aleshores alcalde d’Olot, Pere Bretcha, client habitual de la casa, va demanar a la cuina unes patates farcides de carn i li van servir aquestes. L’home les va anar demanant tot sovint, les va recomanar a les amistats i de mica en mica es van fer famoses a escala local. Durant molts anys, abans que els olotins les anomenessin “de La Deu”, en deien “d’en Bretcha”.

Amb el pas dels anys, la demanda d’aquell menjar va anar en augment, fins a depassar el mercat merament local. Això va animar el restaurant a elaborar-ne de congelades, que avui es distribueixen a tot l’Estat, però en conserva també la versió original, que es continua fent de manera artesanal.

Pere Reixach i dos familiars seus de La Deu, amb envasos Yummious per a Amèrica. FOTO: La Deu

Enllaç a la noticia