INNOVACC i RAILGRUP continuen impulsant proves pilot de transport multimodal

El clúster carni porcí INNOVACC i el clúster ferroviari RAILGRUP, amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, es varen comprometre des del juny de 2014 a potenciar i crear nous serveis intermodals de transport de mercaderies per ferrocarril i, per fer-ho, s’havia previst la realització de proves pilot de productes carnis refrigerats i congelats cap als mercats del centre i nord d’Europa.

A partir d’una primera prova pilot, l’empresa Frigorífics Costa Brava ja havia realitzat durant el 2016 diversos enviaments, des de Riudellots de la Selva fins a diferents destins d’Alemanya i Suècia, a través del servei multimodal de l’empresa Tomàs Expediciones.

En alguns enviaments el canvi de carretera a ferrocarril es va realitzar a El Voló (Le Bolou) i en altres el canvi es va fer a la terminal ferroviària d’El Morrot a Barcelona.

L’empresa proveïdora dels serveis multimodals ha utilitzat contenidors reefer de 45’ especialment preparats, que asseguren plena autonomia i control de la cadena de fred, i ha realitzat la coordinació dels modes de transport necessaris des del seu origen fins a la destinació final.

Tot plegat amb una completa traçabilitat de la situació de la càrrega gràcies al seguiment via satèl·lit en temps real (com es mostra als gràfics següents).

imatge aerea ferrocarril

Els clústers RAILGRUP i INNOVACC, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC i el Consell de Cambres volen continuar impulsant aquest tipus de proves per a la promoció i la millora de modes de transport de mercaderies menys contaminants i depenents de l’energia, com ara el ferroviari des del vessant de la multimodalitat.

A partir dels enviaments multimodals previs s’ha observat una millora del cost del transport, sobretot degut a la
possibilitat d’augmentar la càrrega de producte al contenidor, passant de 22 tones a 24 tones. Els temps d’entrega han estat similars o inferiors als del transport 100% per carretera.

Per això animem a tots els socis d’INNOVACC que ho desitgin a participar en noves proves pilot adequades als destins que tinguin habitualment cap al centre i nord d’Europa (principalment a Alemanya, Països Escandinaus) i també a Rússia (si es torna a obrir l’exportació cap a aquest mercat).

ENQUESTA DE NECESSITATS LOGÍSTIQUES MULTIMODALS

Empresa
Persona de contacte
Principals destins d’exportació
Freqüència dels Trànsits
Volums
Condicions de càrrega:

Humitat Relativa
Altres
Comentaris

 

Caldria enviar aquestes dades a: gerencia@railgrup.net


C/ Còrsega 270, àtic – 08008  Barcelona
T. +34 93 415 98 65

Per a més informació també podeu contactar amb nosaltres a innovacc@olot.cat o al telèfon 972 27 25 97