Envàs monomaterial reciclable per a productes carnis

En el context d’afavorir una correcta gestió dels residus plàstics, les tendències dins el sector alimentari reflecteixen la creixent conscienciació ambiental respecte aquesta problemàtica. En aquest sentit està guanyant rellevància l’ús de materials en el disseny d’envasos de plàstic que permetin la seva reciclabilitat, amb una tendència cap a l’ús de plàstic monomaterial i de materials reciclats.

Les empreses, tant del sector carni com els mateixos fabricants de packaging, volen fer front a aquesta problemàtica ambiental i, per això, es plantegen fer una aposta de treball conjunta entre els diferents actors de la cadena de valor de sector carni. El seu repte és desenvolupar un projecte innovador, pilot i demostratiu, que serveixi per analitzar i testar les possibilitats d’ecodisseny d’envasos amb estructures monomaterials que permetin la valorització material dels plàstics.