Dos estudis de millora de l’aigua

En el marc d’Innovacc s’han fet ja dos estudis posats a la pràctica de millora del tractament de l’aigua així com d’alternatives de desinfecció per a granges, transport i escorxadors
Vic

D.A.

El clúster Innovacc va tirar endavant l’any 2011 el projecte “Innovació en tractament d’aigües: depuració més eficient i opcions de reutilització d’aigua en escorxadors, sales de desfer i indústria a transformadora”.

És un treball que es va fer conjuntament amb el clúster de l’aigua de Catalunya i va comportar una diagnosi i propostes de millora a diverses indústries. Hi van participar l’empresa de rentadors de camions Cened, que és al polígon Les Casasses, i la UVic. D’allà en van sortir solucions individuals per reduir el consum i cost energètic en depuradores i algunes opcions de reutilització de l’aigua.

L’any 2013 i a conseqüència d’aquest projecte se’n va fer un altre en el qual van participar activament Esfosa i Patel fent una implantació d’un programa de control en línia i automatitzat que els permet un millor control de l’aigua de sortida i una reducció de costos de gestió de la depuradora. I l’any següent se’n va iniciar un altre relacionat amb aquests amb el títol de “Millora de la gestió de l’aigua al sector carni porcí i augment de la seguretat alimentària, mitjançant noves alternatives de neteja i desinfecció per a granges, transport i instal.lacions d’indústria transformadora”, enfocar a l’optimització dels processos de neteja i desinfecció mentre l’animal és viu. Aquest estudi, que està a disposició dels socis d’Innovacc, va comptar amb la participació d’empreses d’Osona com Gepork, Proquimia, Patel, Esfosa i l’entitat Assaporc i en va fer la gestió Cened, empresa de neteja de camions, i la UVic.

El sistema Drysist pot acabar sent la solució definitiva per a la millora sanitària.

 

Notícia publicada el 9 Nou del 20/10/2017