Els projectes tancats d’Innovacc (5) 2011

Vic

L’any 2011, el mateix en què es va encetar un primer estudi sobre l’ús de l’aigua en la neteja,es van tirar endavant tres projectes més.

Elaboració d’un manual de seguretat alimentària per al sector carni porcí

Està disponible a l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i a www.carndeporc.cat. Té en compte 12 apartats dels diferents aspectes a tenir en compte i el va fer la UVic.

Opcions de desenvolupament de productes de carn de porc altament saludables

S’hi van adherir Assaporc, gepork i Espina. Es varen analitzar temes com l’engreix d’animals amb perfil nutricional específic per a la carn fresca rica en vitamines o omega 3; reducció de greix, de sal i de nitrificants; enriquiment de matrius càrnies amb ferro o productes precuinats. Les empreses encara hi estan treballant.

“Networking” per a la innovació en eficiència energètica per a la indústria càrnia

Es va fer conjuntament amb el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya i va incloure trobades i ponències de casos d’èxit. Hi van participar la UVic, Casa Tarradellas- pionera en l’ús d’energia solar- i Embotits Espina.

 

 

Notícia publicada el 9 Nou del dia 20/10/2017