Una trentena d’empreses d’Osona participen en la primera Jornada Porta a l’Exterior de CaixaBank a Vic

El sector amb més presència va ser el carni

Vic

Un total de 35 empreses de la comarca d’Osona van participar aquest divendres a la Jornada Porta a l’Exterior de CaixaBank, organitzada per primera vegada a Vic, per oferir assessorament personalitzat sobre com potenciar el seu negoci a nous mercats. La iniciativa, que s’ha portat a terme diverses vegades a grans ciutats com Barcelona, Madrid o València, es va estrenar al Sucre després que la xarxa de l’entitat demanés més proximitat a les comarques. “Aquí tenim una indústria molt internacionalitzada i que encara ho vol ser més”, explicava Mercè Brey, directora de Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank.

Mercè Brey, directora de Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank

La jornada va comptar amb assessorament sobre els mercats d’Algèria, la Xina, Hong Kong, Singapur, el Regne Unit i Perú a través dels directius d’aquestes oficines exteriors. L’objectiu principal, segons apuntava Brey, és “acostar la realitat d’aquests països al dia a dia de les empreses”. La jornada es va estructurar en entrevistes individuals d’uns 30 minuts on els experts financers van detallar les possibilitats comercials del país i van resoldre dubtes de finançament. Tot i la diversitat d’empreses participants, els sectors amb més presència van ser el carni, ja que un 36% de la producció de carn s’exporta , el siderúrgic i el metal.lúrgic. També va reunir negocis més especialitzats com un fabricant de joguines medievals.

“Aquí les càrnies estan molt orientades cap a França, però curiosament ens han demanat molt per Perú”, ressaltava Brey. Aquesta és, segons la directora, una mostra de l’embranzida que ha agafat la internacionalització en els darrers anys i la sofisticació d’aquesta indústria, que cada vegada aposta per mercats més llunyans. Un exemple que ho avala és la Xina, que era el setè destí l’any 2012 i actualment ha escalat fins a la segona posició. ” Sortir a l’exterior suposa un gran esforç per a les empreses i per això ens dediquem a acompanyar-les en aquest procés des de l’òptica financera”, assegurava Brey.

 

Notícia publicada el diari El 9 NOU del dia 30/10/2017