Sis empreses d’Osona, a la llista de les líders en creixement empresarial

Sis empreses d’Osona són al llistat de les 500 empreses mitjanes d’Espanya que lideren el creixement empresarial, segons el projecte Cepyme 500, que ha elaborat la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme) amb el suport del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

Aquest llistat s’ha mesurat tenint en compte indicadors com el creixement, la solvència, el potencial d’innovació i la projecció internacional de cada empresa. El període que s’ha analitzat i a partir de les dades del Registre Mercantil o el BORME és el que va del 2012 al 2015.

Nova tecnologia en la secció d’expedicions a Splendid Foods

Del sector alimentari dels embotits únicament Splendid Foods, de Seva, és a la llista. Productora de fuets i llonganisses, comercialitza els productes Can Duran, inclosa la marca Exentis, i les marques de llonganissa tradicional Casa Sendra i Bofill Ecològica. En els tres anys analitzats, l’empresa, amb una cinquantena de treballadors, ha registrat un creixement en vendes del 17.41% i una rendibilitat econòmica del 14.76%. El seu gerent, David García-Gassull, creu que el reconeixement recull l’esforç que s’ha fet per oferir productes d’alta qualitat, un esforç que es mantindrà en els projectes de futur.

Una altra empresa que és a la llista, i única del sector metal·lúrgic, és Girbau, SA, que apareix amb una rendibilitat econòmica del 10.10% i una taxa anual del creixement de  vendes del 15.08%. Amb 431 treballadors superava el 2015 els 96 milions d’euros en vendes. Del Sector alimentari i el subsector de les begudes hi ha Liquats Vegetals, de Viladrau, que amb unes vendes de més de 49 milions d’euros i 180 treballadors va tancar aquest període amb una rendibilitat econòmica del 29.42% i una taxa de vendes de prop del 54%, situant-se en la taxa més alta de les sis empreses osonenques elegides.

L’empresa de serveis Seidor, SA, molt internacionalitzada, també és a la llista en la seva unitat de Barcelona. Això comporta que hi apareguin només 78 treballadors, tot i que en té prop de 3.000 a tot el món. La taxa de creixement és del 17.89% i la mitjana del 2013 al 2015 de la rendibilitat econòmica és del 3.40%.

Isern, SA també és a la llista. Aquesta empresa de producció d’innovacions tecnològiques per a centres sanitaris de Vic ha tingut una taxa anual de creixement del 17.02% i una rendibilitat econòmica del 20.71% entre els anys 2013 i 2015. Amb una quarantena de treballadors supera els 14 milions de facturació. Finalment i del sector del plàstic apareix a la llista l’empresa de Folgueroles Array Plàstics. Aquesta empresa, amb un centenar de treballadors i unes vendes de més de 12 milions d’euros, té una taxa anual de creixement del 22.55% i una rendibilitat econòmica del 8.04%.

Catalunya és qui més empreses té representades en aquesta llista, un 23%, seguida de Madrid, amb un 18%, i la Comunitat Valenciana, amb un 13%. Per sota del 10% hi ha Andalusia (9), Galícia (7) i País Basc (5). La resta de comunitats estan per sota del 5% sobre el total de les 500 empreses. Totes les de la llista tindran visible a les seves webs i comunicacions un segell que les acredita com a empreses líders en creixement empresarial.

Notícia publicada el diari EL 9 NOU del dia 10/11/2017