Jornada de seguretat alimentària i economia circular al Fòrum Gastronòmic Girona

Moment de la ponència “histèria versus listeria” de Margarita Garriga d’IRTA

El dia 21 de novembre es va celebrar a Girona la Jornada de seguretat alimentària i economia circular al Fòrum Gastronòmic Girona, organitzada pel clúster Foodservice.

Els temes que es van tractar durant la sessió van ser:

  • Com afrontar els reptes de frescor, sense conservants i vida útil llarga, en aliments mínimament processats satisfent els desitjos del consumidor.
  • La importància d’alertar dels canvis en els productes a temps real a fi de garantir la seguretat alimentària.
  • Casos d’èxit d’empreses del sector carni porcí que han aconseguit allargar caducitats i millorar els processos de seguretat alimentària.
  • Estratègies i potencialitat de l’economia circular en el sector Foodservice.

Durant la jornada hi van assistir experts de diferents àmbits, entre ells, l’Eudald Casas, gerent d’INNOVACC. La ponència que va desenvolupar es va titular “Casos d’èxit en projectes dins un Clúster” i es va estructurar en 3 apartats:

Taula rodona amb Eudald Casas (INNOVACC), Margarita Garriga (IRTA), Guillem Torres (Alimentium), Eloi Montcada (Lavola)
  • Què és INNOVACC: descripció del clúster i el seu pla estratègic vigent, projectes col·lectius desenvolupats des del seu inici.
  • Com impulsar Projectes d’R+D+i dins d’un clúster: metodologia de treball i la connexió efectiva amb els associats, visites anuals als socis.
  • Exemples de Projectes d’R+D+i sobre seguretat alimentària i economia circular impulsats dins d’un clúster. Es van exposar 23 projectes de forma més detallada i es van esmentar altres projectes en desenvolupament.

Per altra banda, també hi van participar altres socis del clúster com són IRTA i LaVola. Margarita Garriga d’IRTA va parlar de recomanacions per evitar listeria i altres patògens i LaVola sobre casos pràctics de bons resultats d’Economia circular.