La granja Sant Martí s’endú per quart any consecutiu el Porc d’Or a la Màxima Productivitat

La granja Sant Martí, de Pinsos Grau i de Sant Martí de Centelles, es va endur divendres per quart any consecutiu el Porc d’Or a la màxima productivitat en la gala dels Premis Porc d’Or que es va fer a Segòvia. La granja va aconseguir el guardó amb un índex de 37,86 garrins deslletats per mare i any. És la que va obtenir l’índex més alt.

Martí Bassaganya, quart per l’esquerra, i altres membres de l’equip recollint els seus Porc d’Or

L’any passat la granja que gestiona Martí Bassaganya va guanyar el premi amb una productivitat de 37,26, i el 2015 aquesta xifra era de 35,82. Així doncs, va superant el seu propi rècord. La granja també es va endur dos Porc d’Or –un d’or i un de bronze– a les categories de productivitat numèrica i taxa de parts, respectivament.

La gala d’aquest any es va fer al pavelló Pedro Delgado de Segòvia i hi van assistir més de 800 persones, entre elles la ministre del MAPAMA (Ministerio de Agricultura, Alimentación, Pesca y Medio Ambiente)  Isabel García Tejerina, i el director de l’IRTA, organitzador de l’acte, Josep Maria Monfort entre altres.

Entre els 49 premis Porc d’Or que es van donar, i deixant de banda els tres que va rebre la granja Sant Martí, n’hi va haver tres per a les granges Espadaler, de Sant Quirze de Besora; El Serrat, de Sant Boi de Lluçanès, totes dues de Pinsos Sant Antoni, i La Farigoleta, de Calldetenes.

Notícia publicada el diari El 9 Nou del dia 20/11/2017