Subvenció a Noel per reduir els residus de plàstic dels envasos

La càrnia Noel Alimentària ha estat una de les empreses beneficiades amb una subvenció específica de la Generalitat destinada a projectes que millorin el comportament de les indústries en matèria de gestió de residus. L’ajuda ha pujat a 120.000 euros. La inversió de la firma garrotxina, establerta a Begudà (Sant Joan les Fonts), tenia un pressupost de 568.000 euros i ha consistit en l’adquisició de dues màquines d’envasar embotit llescat que generen molt menys residu de plàstic que les convencionals. A més, permeten aplicar-hi un plàstic de menys gramatge. L’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat aquest tipus de subvenció a 17 empreses del país –de les quals només Noel és de les comarques de Girona– escollides d’entre les 23 que s’havien presentat a la convocatòria. En total, la Generalitat hi ha destinat 1,1 milions d’euros. Més de la meitat de les beneficiades han estat grans empreses, mentre que les petites i mitjanes han suposat un 43,5%. Vuit de cada deu propostes tenien a veure amb modificacions i millores en el procés productiu, com és el cas de Noel. La resta es referien a aspectes de recerca.

Notícia publicada en el diari El Punt Avui del dia 17/01/2018