La producció mundial de carn de porcí podria augmentar en un 2% el 2018

El Departament d’Agricultura dels EUA (USDA) estima que la producció mundial de carn de porc augmenti gairebé un 2% fins a arribar a 113,1 Mt el 2018. Es preveu que l’expansió a la Xina sigui la força motriu de l’augment, i s’espera que la producció porcina augmenti un 2% fins a gairebé 55 Mt el 2018. Com a tal, es pronostica que només la Xina representarà el 61% del creixement total, per a representar el 48% de la producció mundial total. En aquest cas, és probable que les importacions de carn de porc de la Xina disminueixin per segon any consecutiu, ja que la producció nacional satisfà una major proporció de la demanda. No obstant això, s’espera que la Xina segueixi sent el principal importador mundial de carn de porc, segons recull AHDB.

Després dels augments en 2017, es pronostica que la producció d’EUA creixerà un 4% el 2018, a 12 Mt. És probable que els subministraments abundants pesin en els mercats, ja que es preveu que augmenti el nombre de truges cobertes i que el nombre de garrins per ventrada abast nivells rècord. Per tant, les exportacions dels EUA podrien augmentar en gairebé un 5%, i que els enviaments a Àsia es podrien mantenir alts.

La UE és l’únic productor important a nivell mundial on s’estima reduccions en la producció en 2017 i 2018, en resposta a la baixa demanda interna i d’exportació. Aquestes estimacions de l’USDA difereixen a les realitzades per la Comissió Europea en les seves previsions a curt termini, en què si es preveia una caiguda en la producció comunitària de la UE el 2017, però seguida d’un rebrot al començament de 2018.

S’espera que l’apreciació de l’euro perjudiqui la competitivitat de les exportacions de la UE en el mercat mundial, a més que la reducció de la demanda d’importacions a la Xina pot limitar el creixement de les exportacions. Tot i això, s’espera que la UE segueixi sent el major exportador de carn de porc en 2018, amb enviaments pronosticats en 2,8 milions de tones.


Notícia publicada a la web: https://obealimentaria.wordpress.com/2017/11/03/la-produccio-mundial-de-carn-de-porci/