Creix un 2% les vendes de la IGP Llonganissa de Vic

Continua creixent el subsector dels llescats en sobres

Dolors Altarriba

L’any 2017 es va tancar amb un increment d’un 2% més en la venda de llonganissa de Vic que forma part de la IGP del mateix nom. En total es van comercialitzar 795.194 unitats. Ara bé, es manté l’augment dels llescats en sobre en un 14% i que representa prop de la meitat de les unitats venudes -333.699- i una quantitat semblant de la venda al tall que el 2016, situada en 51. 547 unitats. Finalment hi haun descens en peces unitàries al lliure servei d’un 7% tot i que són encara les que més es venen: 409.948 unitats.

La IGP Llonganissa de Vic està formada per vuit empreses d’Osona que han de complir una sèrie de requisits com ara que el producte s’elabora amb carns magres de porc, sal i pebre. Les empreses inscrites a la IGP són Splendid Foods, Embotits Salgot, Sucesores J. Pont, Agroalimentària de Sabasson, Casa Riera Ordeix, Embotits Casolans Ca la Glòria, Aliments i Embotits i Embutidos Solà. Totes, sota l’epígraf de la IGP, seran a la Fira Alimentària del 16 al 19 d’abril a Barcelona.

Notícia publicada a la web del diari El 9 Nou.cat del dia 24/01/2018