Els embotits es poden presentar a la 3a edició del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent

  • La Diputació de Girona renova el concurs 2018-2019 i amplia el segell a quatre sectors nous: aigües minerals, embotits, cafès i galetes.

  • La tercera edició tindrà dotze categories amb més de setanta productes diferents.

  • El tast a cegues es manté com el sistema d’elecció dels productes.

 

El passat dimarts 20 de febrer el Ple de la Diputació de Girona va aprovar les noves bases de la tercera edició del concurs per a l’obtenció del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent 2018-2019.

Termini, presentació de sol·licituds i mostres

· El termini de presentació de sol·licituds començarà l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Girona i finalitzarà 20 dies hàbils després. (últim dia: 25 d’abril)

· Cada peticionari pot presentar una sol·licitud per a cada un dels productes que presenti a cada subcategoria (mitjançant el model normalitzat disponible al web), acompanyada de la fitxa tècnica i la imatge de cada producte.

· Les sol·licituds s’han de presentar per via telemàtica a través de l’aplicació de subvencions de la Diputació de Girona «Tràmit de subvencions per a entitats, empresa i ciutadania», seguint els passos que hi figuren. Es podran utilitzar els sistemes de signatura electrònica acceptats per la Diputació de Girona que s’especifiquen a la Seu Electrònica. En cas que el dia d’acabament del termini de presentació coincideixi en dissabte o festiu, el termini esmentat finalitzarà el dia hàbil següent.

· Posteriorment, es demanarà individualment a cada sol·licitant (a l’adreça de correu electrònic que hagi facilitat en el formulari de sol·licitud) les mostres específiques de cada producte que presenti al concurs.

Formulari de sol·licitud

 

Durant el mes de maig tindran lloc els tasts corresponents a la tercera convocatòria del Girona Excel·lent, que abastarà els anys 2018 i 2019. Jurats especialitzats faran la selecció de productes agroalimentaris excel·lents de dotze famílies de productes de les comarques gironines:

Aigües minerals
Embotits
Anxoves
Foie-gras
Arrossos
Galetes (seca)
Begudes locals
Làctics
Cafè (torradors)
Oli d’oliva
Conserves
Vins i vins dolços

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, és una marca creada l’any 2014 que reconeix els productes agroalimentaris gironins d’una qualitat més alta; projecta una imatge comuna que afavoreix la implantació i identificació d’aquests productes al mercat, i n’impulsa la notorietat i el prestigi.

Perquè un producte pugui concursar en la convocatòria del Girona Excel·lent és condició indispensable que s’elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l’empresa que l’elabora estigui establerta a la demarcació de Girona. Les empreses responsables dels productes que resultin seleccionades podran lluir el distintiu del segell i beneficiar-se del programa de promoció i dels serveis de suport al creixement durant 24 mesos.

Aquest programa de promoció empresarial de la Diputació de Girona s’emmarca en l’estratègia de l’Àrea de Promoció Econòmica de donar suport a projectes que contribueixen a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat del teixit productiu dels municipis de les comarques gironines. Entre els objectius d’aquests segells hi ha la voluntat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, i també d’ajudar els productors locals i facilitar als consumidors la tria de productes de proximitat.

Consulteu les bases, convocatòria i sol·licitud al web www.gironaexcellent.cat