Lliuren el 36è premi de canals porcines i el segon premi Especial Osona

La sala d’actes del VIT es va omplir dissabte en el lliurament dels premis de canals porcines i l’Especial d’Osona a les explotacions amb les millors bones pràctiques. En el cas de les canals porcines, aquesta va ser la primera vegada en 36 convocatòries que hi va haver un empat en dos dels premis, a les canals amb la millor qualitat de carn i al premi a la màxima puntuació. Els premiats a la canal de millor qualitat de carn van ser Santi Carbonell, de Gurb, i Estisaner, de Pont.

El premi a la millor qualitat de canal el va obtenir l’explotació Farrés Seres, SCP, d’Artesa de Segre. Tots dos premis estaven valorats en 1.500 euros, que els primers van compartir. El premi a la màxima puntuació va ser per a les granges El Murucuc, de Gurb, i la granja Rovelló, de Manlleu. Aquest premi estava valorat en 2.000 euros a repartir entre els dos guanyadors.

Pel que fa a la segona edició del Premi Especial d’Osona en la categoria de granges d’engreix, va ser per a la granja Orra, de Sant Boi de Lluçanès; en la categoria de reproductores el premi se’l va emportar Els Camps, de Sora, i la granja Les Voladeres, de Torelló, va guanyar en la categoria de transicions. El president de la Llotja, Josep Puigdollers, impulsora dels premis, va explicar que es pretén que els “ramaders ens imposem les millores i no perquè ho digui la normativa”.

Notícia publicada en el diari El 9 Nou del dia 26/03/2018