Noel arriba a una facturació rècord de 256 milions

Aquesta xifra representa un increment de gairebé el 14% respecte a la de l’exercici econòmic anterior

L’empresa del polígon de Begudà de Sant Joan les Fonts exporta a 60 països


JORDI CASAS  SANT JOAN LES FONTS

L’empresa d’elaborats carnis Noel Alimentària, que té la seu central al polígon de Begudà de Sant Joan les Fonts, ha facturat un total de 256 milions d’euros el 2017. Aquesta xifra representa un 13,7% més que el 2016, quan va tancar l’exercici amb un resultat de 225 milions d’euros. Segons fonts de la mateixa empresa, amb aquest increment de 31 milions anuals encadena un any més de creixement continuat i sostingut, el més gran registrat l’última dècada. La companyia també creix any rere any en volum de producció. El 2017 va assolir les 59.148 tones, un 9,7% més que el 2016. Les mateixes fonts han detallat que les línies Grand Bouquet i Delizias han estat els productes que han registrat un increment comercial més alt, amb un 55% i un 60%, respectivament, en comparació amb el 2016.

 Per altra banda, el 2017, Noel ha estat la marca que més ha crescut al segment de llescat amb una quota de mercat del 17,5% i ha consolidat la seva tercera posició en quota de mercat de pernil cuit, segons dades de l’Índex de Regularitat Internacional.

Les fonts de l’empresa han informat també que Noel ha fet una forta aposta per la contractació de personal, ja que ha passat de 1.035 a 1.160 treballadors el 2017, i que espera ampliar la plantilla amb 140 persones més. Les exportacions de xarcuteria representen més de la meitat de la facturació anual de la companyia en aquesta divisió de negoci. Amb presència a més de seixanta països, els plans d’expansió internacional de Noel se centren ara al Japó, els Estats Units i el Brasil, on la càrnia gironina espera assolir el 20% del mercat en els dos casos.

Planta de Noel a Sant Joan les FontPer consolidar-se i continuar creixent tant al mercat nacional com l’internacional, Noel Alimentària ha realitzat una inversió de 16,6 milions d’euros al llarg del 2017 en la consolidació i ampliació de la nova planta d’embotits picats curats i en la reforma i ampliació de la secció de cuits i de la sala d’especejament.

 

Notícia publicada en el diari El Punt Avui+ del dia 8/04/2018