Passejant per nous productes

Empreses de la comarca han presentat innovacions a la Fira Alimentaria 2018

La majoria de les prop de 40 empreses d’Osona i el Ripollès que han estat al Saló Alimentaria hi han mostrat productes nous o millorats de les seves gammes. En aquest sentit, Leche Pascual, l’empresa de Burgos amb planta a Gurb ha mostrat nous productes que tenen com a objectiu redefinir el consum actual. Es tracta d’una llet sense lactosa i ja amb cereals i llavors del mercat incorporats que l’empresa situa en l’espai de l’empresa situa en l’espai de l’esmorzar. És l’inici, diuen, d’un grup de productes que posaran al mercat aviat amb la idea de completar tot un esmorzar. En l’apartat de begudes vegetals, l’empresa treu al mercat diferents begudes amb ingredients com quinoa, soja, arròs o ametlles, a més d’un producte amb cafè, Mocaycafè, amb un format de got per endur-se. També llança una divisió de snacking perquè s’adonen que “la gent vol productes nutricionals i sans per menjar a qualsevol hora”, segons els responsables de l’empresa.

Liquats Vegetals, de Viladrau, que precisament només fabrica begudes vegetals, ha presentat a la fira un nou format més petit i adequat per endur-se que porta per nom Portion Pack i que és 100% reciclable. L’empresa enceta aquesta línia amb els sabors d’avena i xoco-avena de la marca.

Sense deixar el sector de la llet i els formatges, Betara, de Perafita, ha exposat a la fira la nova llet d’ovella ecològica, que ha envasat i prova ara de comercialitzar. L’empresa té granja pròpia d’ovelles ecològiques d’on ja treu formatge d’ovella. L’empresa disposa de 30 referències, 7 de les quals són ecològiques, i tot i ser una empresa petita entén el saló Alimentaria com un lloc que “ens permet sortir a tot el món”, diu Ramon Berengueras, que explica que a Munic els compren formatges.

En l’àmbit de la carn, on hi ha bona part de les empreses del sector d’Osona, Embotits Monells ha presentat dos nous productes que anomena mybacon i pastrami. El primer és un bacó -el 50% del que fabrica l’empresa és aquest producte i se’n consideren especialistes- sense additius convencionals. El segon és un producte fumat fet amb carn de vedella del qual ja hi ha un consum important als Estats Units i a l’est d’Europa i que ara es vol introduir aquí.

També Splendid Foods ha aprofitat l’Alimentaria per llançar un fuet que anomena Zero, perquè es fa amb porcs engreixats sense antibiòtics des dels 42 dies de vida. Tampoc conté ingredients que puguin causar intolerància com lactosa, proteïna de llet, gluten, sulfits, soja, colorants i OGM.

D’altra banda, Erre de Vic 1952 ha presentat la pota de pernil cuita-curada sense nitrits ni fosfats afegits. L’empresa ja està especialitzada en l’elaboració de productes carnis lliures d’al·lèrgens i pastes fresques sense gluten.

Finalment, qui també ha mostrat un nou producte és el cuiner Nandu Jubany, juntament amb el nutricionista Toni Solà i Albert Castellón i Ivo Gasulla, desenvolupadors del negoci. Es tracta d’una marca de suplements nutricionals gastronòmics amb el nom d’À Trois amb quatre gammes de producte: proteïna en pols orgànica, recuperadors vegans ecològics o menjars en pols llestos per consumir, barretes proteiques ecològiques i gels energètics. Juvany va participar al Ral·li Dakar i va veure que els suplements que prenia eran nutricionals però no cuidaven el gust o la textura, i és el que vol fer amb aquesta marca que es preveu per a un mercat ampli, no només per a esportistes.

Notícia publicada en el diari El 9 Nou del dia 20 d'abril de 2018