Prop de 40 empreses d’Osona i el Ripollès seran a l’Alimentària

Prop de 40 empreses d’Osona i el Ripollès seran presents a l’edició de la Fira Alimentària i Hostelco, que per primera vegada es fan juntes, que tindrà lloc des d’aquest dilluns i fins dijous als 100.000 metres quadrats del recinte Gran Via de Fira Barcelona. En total hi participaran 4.500 firmes, de les quals unes 255 provenen de 70 països que no són Espanya. S’hi presentaran més de 3.000 innovacions, 120 conferències i hi participaran 35 xefs que sumen 45 estrelles Michelin, en la part d’Hostelco. Entre aquests, hi serà present Nandu Jubany.

A la fira hi tindran estand amb diferents  modalitats Casa Tarradellas, Grup Baucells, Liquats Vegetals, Làtics Ubach, Cooperativa Plana de Vic, Frigorífics Ferrer, Càrniques Toni-Josep, Leche Pasqual, Embutidos Monells, Grup Baucells Alimentació, Grup Viñas, Incar Foods Company, Mafriges-Qualipork, Industrias Montronill, Embutidos Pont, Patel, Splendid Foods, Embutidos La Gleva, Erre de Vic 1952 (amb la marca Extrapernil del Montseny com a novetat), Movespick, Llet Nostra, Betara, Coques de Perafita, Embotits Codina, Castanyes de Viladrau, Formatges Muntanyola o Artipà, pel que fa a Osona. Del Ripollès hi haurà Birba, Comercial CBG i Pirinat Carn Ecològica, i del Moianès, Sosa Ingredients i Formatgeries Montbrú.

Algunes d’aquestes empreses s’exposen sota projectes com el “Ben fet”, que aglutina petites i artesanes empreses o de quilòmetre 0 que estaran sota el paraigua de Prodeca. La IGP Llonganissa de Vic, que inclou vuit empreses, també hi serà present. Totes es distribuiran en un dels sis salons sectorials que hi haurà: Intervin, Intercarn (on hi ha la majoria d’empreses d’Osona), Restaurama, Expoconser, Interlact i Multiple Foods. També hi seran presents centres de formació com Kreas, d’Olot, però depenent de la UVic.

Un fuet de porcs lliures d’antibiòtics

L’empresa Splendid Foods presenta un nou producte que anomena Fuet Zero i que es fa amb porcs engreixats sense antibiòtics des dels 42 dies de vida. Tampoc conté ingredients que puguin causar intolerància com lactosa, proteïna de llet, gluten, sulfits, soja, colorants i OGM. D’aquesta manera, l’empresa, que ja té productes ecològics i sense al·lergògens, fa un pas més en el sector clean label (etiqueta neta).

Notícia publicada en el diari El 9 Nou del dia 16 d'abril de 2018