Sushi ‘made in’ Sant Joan de les Abadesses

Noel Alimentaria ultima els detalls per posar-ne en marxa la producció a les naus que va comprar fa un any a la Coromina del Bac


Noel Alimentaria està ultimant els detalls del procés d’elaboració de sushi a les naus que va comprar a la Coromina del Bac de Sant Joan de les Abadesses. Tot i que hi ha qui ja n’ha tastat alguna mostra, l’empresa encara no ha comercialitzat el producte, si bé espera començar a distribuir-lo aquest mes de maig. La intenció és treballar amb cadenes de supermercats grans però també vendran a comerços mitjans i botigues petites. Inicialment, se centraran en els mercats català, valencià i balear i, “probablement”, Madrid.

De les tres naus que van comprar fa prop d’un any i on s’ubicava l’antiga fàbrica d’Embotits Monts, ja n’ocupen 2.500 metres quadrats. La inversió de la instal·lació i de la maquinària ha costat 2 milions d’euros i, segons Xavier Bosch, director general de Sensei Sushi (la societat que ha creat Noel per comercialitzar el sushi), preveuen que la planta tingui uns 50 treballadors en acabar l’any. Els responsables de l’empresa asseguren que seguiran “l’estratègia de foment de l’ocupació local amb la contractació de personal del territori”, alguns dels quals ja estan fent algun torn mentre poleixen el producte.

La dimensió actual de la fàbrica els permetrà elaborar 100.000 safates de diverses mides que constaran de sushi, però també d’altres varietats japoneses com ara maki, nigiri i sashimi. La companyia també està valorant sumar altres receptes orientals com amanides, tot i que, per complir aquest objectiu, segurament haurien d’ampliar la infraestructura actual. En declaracions al portal especialitzat en informació econòmica d’alimentació Alimarket, Xavier Bosch era optimista amb el futur d’aquesta nova branca de negoci: “En els darrers anys han sorgit a Espanya diversos projectes de fabricació de sushi, però crec que arribem en un bon moment”. Els responsables de Sensei Sushi creuen que poden millorar l’oferta actual, no tant ampliant la durabilitat del producte, sinó aconseguint perllongar les seves capacitats organolèptiques, un dels punts més complicats en productes crus com el sushi. L’empresa olotina va facturar 256 milions d’euros l’any 2017 i té 1.000 treballadors en 10 plantes.

Notícia publicada a la web el9nou.cat/osona-ripolles del dia 29/04/2018