Inversió de 20 milions de Monter a Besalú

La nova planta de l’empresa càrnia del grup Cañigueral suposarà la creació d’un centenar de llocs de treball

Embutidos Monter invertirà més de 20 milions d’euros a la nova planta que obrirà a Besalú l’any 2021. La fàbrica tindrà fins a cent assecadors, estarà totalment robotitzada i permetrà duplicar la capacitat de producció de la firma. Segons avança el diari Expansión, Monter preveu crear un centenar de nous llocs de treball amb la nova fàbrica. La planta de Besalú estarà pràcticament del tot orientada a abastir la cadena de supermercats Mercadona, de la qual Monter és interproveïdora. Part dels embotits que en surtin, però, també es destinaran a exportació a través d’una nova línia internacional. Embutidos Monter, que forma part del grup carni Cañigueral, ja disposa de plantes de producció a Sant Jaume de Llierca (on té la seu), les Planes d’Hostoles, Serinyà i Vic, d’on surten anualment 20 milions de quilos d’embotits i llescats. Amb la nova planta, de 30.000 metres quadrats, l’empresa garrotxina fa un pas de gegant, ja que li permetrà duplicar la capacitat de producció.

Les noves instal·lacions s’aixecaran a l’altura del polígon de les Forques. Inclourà espais per processar la matèria primera, fins a cent assecadors per curar l’embotit i sales blanques on es llescaran i ensobraran els productes de porc i gall dindi. Segons recullExpansión, entre les característiques del nou centre destaca que la fàbrica serà totalment automatitzada. Disposarà d’uns robots (similars als que Monter ja té a les Planes) que s’encarregaran de dur a terme tota la logística del procés; és a dir, moure les peces de carn que s’envien a curar i a assecar.

Altres inversions

La planta de Besalú no és l’única inversió que el Grup Cañigueral preveu destinar a Monter. La companyia vol ampliar amb setze nous assecadors la fàbrica de les Planes d’Hostoles, un centre que des de l’any 2011 ja acumula 30 milions d’euros d’inversió.

Un cop la nova fàbrica de Besalú ja estigui en funcionament, la plantilla de Monter superarà els 550 treballadors.

Embutidos Monter és una de les branques del hòlding carni Cañigueral, que factura més de 600 milions d’euros anuals. La principal divisió del grup és Costa Brava Foods, que té un escorxador i sala de desfer a Riudellots de la Selva, i que ara fa pocs mesos va adquirir Terfrisa de Vilamalla. A més de Costa Brava Foods i d’Embutidos Monter, el hòlding carni Grup Cañigueral també inclou la companyia valenciana Frescos Delisano i les empreses Coopecarn Girona i Far Jamón Serrano.

LA DATA: 2021

és l’any de la posada en servei de les noves instal·lacions, segons les previsions de Cañigueral.
Notícia publicada el dia 12 juny 2018 a la web: 
http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1411512-inversio-de-20-milions-de-monter-a-besalu.html

 

Veure vídeo de la notícia a: http://olottv.alacarta.cat/les-noticies/capitol/el-grup-canigueral-fabricant-dembotits-de-la-marca-monter-construira-una-nova-fabrica-a-besalu