Passió pel coco fresc

  • Coco Wilson llança per a tota Europa l’única aigua de coco verd fresca 100% embotellada del mercat
  • Gerard Piqué, Carles Puyol i Noel Alimentària en són accionistes
Alfonso López-Rodó i Fran Gómez són els dos socis fundadors de l’empresa catalana Coco Wilson COCO WILSON
E. GARCIA – BARCELONA 
L’aventura de Coco Wilson, com tantes d’altres, va començar amb una amistat i un viatge, en aquest cas a Birmània. Els dos socis fundadors de la companyia barcelonina, Alfonso López-Rodó i Fran Gómez, van veure les possibilitats d’introduir el coco fresc en el mercat català pels volts del 2015 i va ser anys més tard, quan l’empresa ja havia començat a rodar, que van veure la possibilitat d’importar altres productes derivats del coco. El 2017, van crear Coco Wilson 426, en què hi ha d’accionistes Gerard Piqué i Carles Puyol i l’empresa Noel Alimentària.
L’empresa, dedicada a l’exportació i importació de coco verd fresc i derivats, té una previsió de facturació d’1 milió d’euros per a enguany entre tots els productes de la marca i el seu darrer llençament ha estat l’única aigua de coco verd fresca 100% embotellada del mercat, de l’exclusiva varietat de coco Nam-Hom, conreat a la regió tailandesa de Ratcchaburi. “És una varietat de coco més aromàtica i amb més sabor, sense perdre les qualitats nutricionals que el fan únic i equilibrat”, explica a aquest diari Alfonso López-Rodó, soci de la companyia, que hi afegeix que en ven unes 300.000 unitats a l’any, que distribueix a botigues de productes ecològics i gurmet, bars i restaurants i a través del seu lloc web. En total, hi ha uns 5.900 punts de venda en l’actualitat, però l’empresa treballa per ampliar-ne el nombre. Segons López-Rodó, la companyia està en converses amb algunes grans superfícies per començar a comercialitzar els seus productes durant l’any.

“L’Estat és encara un mercat jove a què esperen encara tres o quatre anys de creixement per a aquest tipus de producte”, explica López-Rodó. A més de l’aigua de coco embotellada, Yangon Barcelona, l’empresa matriu fundada pels dos socis inicials, importa de Tailàndia cocos verds frescos i carn de coco verd jove crua i ecològica, productes que també exporta als EUA, Portugal, França, Holanda i Mònaco.

Com explica l’empresari, l’aigua de coco verd fresca té moltes propietats saludables, entre què hi ha l’enfortiment del sistema immunològic, el que combat els virus i neteja el digestiu. A més, és una font de vitamina C i vitamina A, ajuda a millorar la digestió, és antioxidant i accelera el metabolisme. Com que és una beguda baixa en calories (0% greix) i té minerals essencials com ara sodi, potassi (més que un plàtan), magnesi, calci i fòsfor, l’aigua és ideal per als qui tenen especial cura amb la salut, per a les dietes baixes en greixos i sobretot per a esportistes, ja que és una beguda isotònica natural.

Notícia publicada en el diari El Punt Avui del dia 2/07/2018