S’ha obtingut un ajut de Grups Operatius del DARP 2017 per al projecte “EMBOT-ITS. UTILITZACIÓ DE TECNOLOGIA AVANÇADA I GESTIÓ DE BIG DATA PER A OPTIMITZAR ASSECADORS D’EMBOTITS CURATS”.
El dia 6 de juny de 2018 es va publicar la resolució d’ajuts del DARP a la cooperació per a la innovació, per a la realització de projectes pilot innovadors per part de Grups Operatius (convocatòria 2017).
A continuació us fem un breu resum del projecte que ha obtingut l’ajut:
■ Descripció del projecte:
L’objectiu principal de la present proposta és la millora de l’eficiència en el procés de curació d’embotits mitjançant l’analítica avançada de dades i sistemes intel·ligents d’ajuda a la decisió. Concretament, la finalitat del projecte proposat és estudiar, monitoritzar, modelitzar i aplicar estratègies de control per optimitzar l’assecatge d’embotits permetent reduir els temps de curació i uniformitzar-los perquè les mimves en els productes siguin homogènies.
Concretament, per tal d’assolir aquest objectiu general, el treball del present projecte es focalitzarà en els següents objectius tècnics específics:
- Avaluar els processos productius interns, i externs quan sigui possible, en les empreses càrnies representatives del sector per identificar variables que incideixin en l’assecatge dels productes carnis.
- Identificació de variables amb potencial afectació en els processos d’assecatge i estudi de les dades relacionades disponibles per la modelització del procés d’assecatge.
- Instal·lació de dispositius electrònics per a la identificació dels actius dins els assecadors.
- Instal·lació de sensors per obtenir dades que permetin una millor modelització del problema d’assecatge d’embotits.
- Creació d’un sistema d’ajuda a la decisió per a la planificació i organització del procés d’assecatge en assecadors de productes carnis curats.
- Millora del procés de fermentació i assecatge dels productes carnis curats.
- Assegurar la qualitat final del producte, reduint les minves i la matèria excedent.
■ Participants:
Beneficiaris | Equip tècnic i investigador | Coordinador |
Splendid Foods SAU (líder) Patel SAU |
Fundació Eurecat Delsys ADA SL |
INNOVACC |
■ Finançament:
Pressupost d’execució | Ajut | ||
sol·licitat | concedit | sol·licitat | concedit |
212.000,00 € | 212.000,00 € | 152.000,00 € | 152.000,00 € |
El projecte s’executarà fins al mes de setembre de 2020.
Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020.
Amb el suport de:
![]() |
![]() |