El dia 6 de juny de 2018 es va publicar la resolució d’ajuts del DARP a la cooperació per a la innovació, per a la realització de projectes pilot innovadors per part de Grups Operatius (convocatòria 2017).
A continuació us fem un breu resum del projecte que ha obtingut l’ajut:
■ Descripció del projecte:
L’objectiu principal d’aquest projecte serà l’obtenció de materials més sostenibles i valoritzables per tal de poder reduir el volum de residus generats dins del sector carni, a la vegada que obtenir la màxima vida útil dels productes envasats garantint l’òptima qualitat i seguretat pel consumidor. Es treballarà amb productes carnis frescos, cuits i curats.
El projecte s’esctructurarà en aquestes activitats:
Activitat 1. Estudi i anàlisi de materials plàstics i productes presents en el mercat
Activitat 2. Disseny i fabricació de noves estructures de materials plàstics: ecodisseny
Activitat 3. Caracterització dels materials. Assaigs de migració
Activitat 4. Proves pilot amb els nous materials. Prescreening
Activitat 5. Estudi comparatiu per a la determinació de la vida útil
Activitat 6. Transferència de resultats al sector
■ Participants:
Beneficiaris |
Equip tècnic i investigador |
Coordinador |
Embotits Salgot SA (líder) Embutidos Monells SA Matadero Frigorífico del Cardoner SA |
IRTA ENPLATER KLÖCKNER PENTAPLAST |
INNOVACC |
■ Finançament:
Pressupost d’execució |
Ajut |
||
sol·licitat |
concedit | sol·licitat |
concedit |
181.340,00 € |
181.338,79 € | 130.017,50 € |
130.016,50 € |
El projecte s’executarà fins al mes de setembre de 2020.
El 10 de juny de 2019, en una Assemblea General d’INNOVACC, Elsa Lloret (IRTA) va fer la següent presentació dels primers resultats del projecte:
Presentació GO MATSOS 10juny2019
També es mostra a continuació un resum del projecte publicat a la revista anual d’INNOVACC:
Article GO MATSOS revista INNOVACC juny2019
Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020.
Amb el suport de:
![]() |
![]() |