Noel va facturar l’any passat 256 milions, prop d’un 14% més que el 2016

Vista aèria de l 'empresa d'elaborats de productes carnis Noël
  • L’empresa de productes carnis és la marca que més creix en el mercat del pernil cuit llescat
  • El 2017 va assolir les 59.148 tones, gairebé un 10% més

                                              REDACCIÓ – SANT JOAN LES FONTS

Vista aèria de l ’empresa d’elaborats de productes carnis Noël

L’empresa d’elaborats carnis Noel Alimentaria, de Sant Joan les Fonts, va facturar l’any passat 256 milions, un 13,7% més que el 2016, quan va tancar l’exercici amb un resultat de 225 milions. Amb aquest increment de 31 milions anuals encadena un any més de creixement continuat i sostingut. La companyia també creix any rere any en volum de producció. En concret, el 2017 va assolir les 59.148 tones, un 9,78% més que el 2016, quan se’n van registrar 53.876.

Des del gener fins a l’agost, la companyia ha registrat un increment d’un 24,9% en la facturació de pernil cuit llescat i en aquests mesos ha assolit la xifra de 17,8 milions d’euros. Així, segons les dades de la consultora IRI, Noel Alimentaria és la marca que més creix en el mercat de pernil cuit llescat i ha augmentat un 1,7 punts la seva quota en valor de facturació, la qual cosa la situa en la tercera posició al mercat amb una participació d’un 9,7%.

Pel que fa a la quota en volum de facturació, l’empresa de carn creix un punt. Des d’aquest punt de vista, és la que més augmenta i se situa com a segona marca de fabricant de la indústria amb un 7,6% de participació de mercat. Això representa una producció d’unes 1.800 tones durant els primers vuit mesos de l’any.

El mercat del pernil cuit (llescat i en peça) ha produït, en el darrer any, unes 60.500 tones amb un volum de negoci d’uns 460 milions d’euros, 300 dels quals pertanyen al segment del pernil llescat. Noel s’ha convertit en una de les principals empreses espanyoles d’elaborats de productes carnis.

LES XIFRES

1.160treballadors formen part actualment de la plantilla.

La companyia té deu plantes de producció.

60països tenen presència de Noel.

Els plans d’expansió se centren en el Japó, els Estats Units i el Brasil.

 

L’empresa vol incorporar 140 treballadors
Noel Alimentaria té una plantilla de 1.160 treballadors i espera tancar aquest any amb la incorporació de 140 persones i arribar d’aquesta manera als 1.300 empleats. Té un total de deu plantes productives. Amb presència a més de 60 països, els plans d’expansió internacional de l’empresa se centren ara en el Japó, els Estats Units i el Brasil, i la càrnia gironina espera assolir un 20% del mercat en els dos últims casos.

Notícia publicada a la web: http://www.elpuntavui.cat/economia del dia 18/9/2018