Vermiculita per alimentació animal. Soprema Iberia obté la certificació FAMI-QS

 

Què és la vermiculita?

La vermiculita és un grup de minerals hidratats laminars, com silicats d’alumini, ferro i magnesi i que, pel seu aspecte, s’assemblen a la mica. Es presenta en forma de làmines planes i fines que contenen en el seu interior partícules microscòpiques d’aigua.

Sotmès a un procés d’exfoliació (deshidratació per mitjà del calor) s’obté un material constituït per grànuls en forma de plec, que conté diminutes cel·les d’aire, que li aporten un elevat valor aïllant i capacitat d’absorció, i molt poc pes.

Aquest material és fabricat per Soprema Iberia i comercialitzat amb el nom de TERMITA, en diferents mides de grànuls segons la seva aplicació.

Una de les seves aplicacions es troba en l’alimentació animal. La vermiculita està permesa com a additiu de nutrició animal, segons la regulació de la CE 1831/2003. Es pot utilitzar com a lligant i aglomerant en la fabricació de pre-mescles i pinsos per animals. Gràcies a la seva gran capacitat d’absorció permet incloure una major proporció d’ingredients alts en energia com greixos, vitamines, aminoàcids i altres elements necessaris per un millor creixement. A més facilita l’addició de nivells alts de líquids a la mescla.

La vermiculita fabricada per Soprema (TERMITA) és un producte 100% natural,  segur i ecològic, avalada pel seu ús en alimentació animal  per la certificació FAMI-QS obtinguda per Soprema Iberia.

La FAMI-QS està destinada específicament als ingredients d’aliments d’especialitat i les seves mescles, i és la primera Guia Comunitària de Bones Pràctiques per obtenir el reconeixement oficial de la Comissió Europea segons el previst en el Reglament d’Higiene dels pinsos.

Així doncs, aquesta certificació garantitza la seguretat, el compliment legal i la qualitat de l’alimentació animal, basant-se en el Reglament Europeu d’Alimentació Animal.

Gràcies a les seves característiques, és un material que pot ser utilitzat en moltes altres aplicacions, com per exemple en agricultura, com a substrat en cultius hidropònics, com a llit de terraris per a la incubació i cria d’ous, o en embalatge, per transport de medicaments, líquids o mercaderies perilloses.

Si esteu interessats en una possible prova amb aquest ingredient en pinso, des d’INNOVACC us posarem en contacte amb Soprema per a una reunió inicial.

Per ampliar la informació, visitar la web de: www.soprema.es 

 

 

Certificato FQS 0618

TDS_MISSP0001.b.ES_TERMITA